Je Maja Keuc&Maestro zmagovalni tandem letošnje Eme?

Lani so bili Maestro odlični tako na sceni kot ob Nini Pušlar. Bodo ponovili uspeh?

Letošnji izbor slovenske predstavnice za Evrovizijo oziroma Eurosong, ki se bo odvijal v nedeljo zvečer v studiu nacionalne televizije, je v polnem teku. Pevci, pevke in skupine so pripravljeni, prav tako tudi plesalci in plesalke, ki naj bi podkrepili njihov pevski nastop. Letos se ob izvajalcih menda ne bo veliko plesalo, bo pa za scenografijo celotnega dogodka poskrbelo okoli sto plesalcev, ki so na pobudo nacionalke prek elektronske pošte izvedeli, da lahko pri projektu Ema 2011 sodelujejo kot “živa kulisa”. Pogoj je bil edino ta, da se odpovejo honorarju. Na to so pristali redki varovanci Nike Kljun in Matevža Česna, torej hiphoperji in jazzarji iz Bolera, le okoli trideset jih bo.

Koreograf in plesalec Matevž Česen je svojim plesalcem jasno in glasno povedal, kaj si misli o brezplačnem nastopanju na javni televiziji.
Pri Urški in Kazini na ta pogoj niso pristali, zelo jezni pa so predvsem na plesalca in koreografa Anžeta Škrubeta, ki naj bi uvedel nekakšno tradicijo, da plesalce ni treba plačati. To seveda še v času, ko nihče ni poznal ne Maestra ne Anžeta Škrubeta. Bo pa Anže za primeren koreografski honorar (s TVSLO na odgovor, kolikšna je višina Anžetovega honorarja, še čakamo) poskrbel, da bo brezplačna plesna živa kulisa delovala dobro. Idejo zanjo pa naj bi dala režiser letošnje Eme Igor Zupe in scenarist Bine Bizilj, ki bosta poskrbela, da bo skupina Maestro vsekakor prišla do izraza. Anže Škrube bo s soplesalcem Maticem Zadravcem tudi na sceni poleg letošnje favoritke Maje Keuc.
Pevka Maja Keuc bo plesalke zamenjala s plesalcema iz skupine Maestro, in sicer …
Glede na ljubezensko razmerje, ki ga imata omenjena pevka in član Maestra Anže Zalar, sin ministra za pravosodje Aleša Zalarja, je to logično. “Plesni nastop ne bo premočen, ker se nam zdi, da je Maja tako dobra vokalistka, da  tega ne potrebuje. Ima močno energijo, midva z Zadravcem bova samo v ozadju,” nam je zaupal Anže.
… z Anžetom Škrubetom in Maticem Zadravcem.
Je pa pevsko-plesni tandem Keuc&Maestro že favorit za zmago, saj mnogi menijo, da je prepoznavnost skozi šov Slovenija ima talent ključnega pomena za "televoting". Samo do tja morajo priti skozi rešeto ženskih žirantk, ki so letos tri; voditeljica Mojca Mavec, pevka Darja Švajger in hrvaška zvezdnica Severina Vučković, ki zavoljo udeležbe že dviguje prah tako med gledalci kot med sodelujočimi. Vsaka od njih bo za svoje delo prejela 600 evrov neto honorarja. Severina najverjetneje še potne stroške in bivanje v hotelu.
Plesno okrepčilo si bodo privoščili tudi člani benda Rock Partizany , ki so si za koreografa omislili Miho Lampiča, glavnega snovalca gibov pri šovu Zvezde pojejo, sicer pa ima Miha dolgoletno koreografsko kariero. Ob Partizanyh bo plesal Matevž Česen, ki pravi, da bo točka tipično evrovizijska. Za svoj nastop pa bo dobil primeren honorar. Kolikšen, pa nam ni želel zaupati.
Matevž Česen bo nastopil z bendom Rock Partizany v koreografiji Mihe Lampiča.
Tudi pevka April bo malo gibala. Njeno sodelovanje s koreografom Blažem Godcem se je vsaj začasno končalo. Menda zato, ker producent in avtor skladbe Rei ni želel odpreti denarnice, Blaž pa pravi, da se on brezplačnega dela ne gre. Tako bosta ob April na odru hiphopala Matic Purkat in Uroš Kajzer. “Vse skupaj bo zelo minimalistično, ne gre za to, da bi April plesala na polno. Uroš in Matic jo bosta podkrepila le v refrenu,” je povedal Rei. Na vprašanje, kolikšen je plesni honorar, pa nam je dejal, da je to poslovna skrivnost, a da vsekakor za Emo niso "šparali". Hm, je bil Blaž predrag ali hiphoparja tako poceni ali pa je vse šlo v obleko, ki jo je za April skreirala nekdanja baletka Jerneja Podbevšek.
Pevka April je seksi Urškine plesalke zamenjala za hiphoparja.
Uživajmo v nedeljo, ko se bo pokazalo že znano dejstvo, da smo definitivno boljši plesalci kot pevci!

View Gallery 6 Photos