Hiphoperka Katarina Ratej plesne veščine dopolnila z umetnostjo ličenja

Perspektivna plesalka, odlična hiphoperka  Katarina Ratej, je sodelovala s številnimi svetovno znanimi imeni, kot so: Chris Brown, Jordan Setacci, Benjamin Allen, Kennis Marquis, Sho tyme, Kenya Clay, Lamesha Vine, Menina Fortunato…, nekaj časa je delala v studiu IDA, plesala v nekaterih najbolj priznanih plesnih studiih v Los Angelesu – Debbie Reynolds, Millennium Dance Complex in The Edge, se podaja tudi v vizažistične vode.

Sicer diplomirana prevajalka se je lani kvalificirala kot vizažistka na Akademiji za inovativnost v Ljubljani. In zakaj se je odločila za to dejavnost, ki se v sodobnosti vse bolj spogleduje z umetnostjo? Navdušile so jo mojstrske prakse, s kakršnimi se dovršeno ponašajo nekatere ženske, ki znajo spretno in umetelno poudariti svoj obraz. Meni namreč, da je dovršeno ličenje pri ženskah pomembno, saj dober make-up še poudari privlačne dele obraza in obenem poveča samozavest.
A nega in uporaba ličil se lahko po njenem hitro sprevržeta v svoje nasprotje, če tisti, ki vihti čopič in šminko, v tem pretirava. "Ravno prav," ni le filozofsko in etično reklo, ampak velja kot zlato pravilo tudi v umetnosti ličenja, poudarja Katarina. Najtežje je tako ustvariti dober dnevni make-up, saj mora biti tako rekoč neviden, kar je, kot dodaja, umetnost doseči. Dodatno jo je k profesionalnemu ličenju spodbudila njena plesna kariera, ki od plesalcev zahteva občutek za modo in veščine ličenja. Na številnih nastopih namreč manjkajo profesionalni umetniki ličenja, zato morajo znati plesalci in drugi nastopajoči primerno poskrbeti za dobro in prepričljivo odrsko podobo. "Tako ličenje kot ples se med seboj dopolnjujeta," še meni Katarina, "v obeh lahko človek izraža svojo kreativnost."  
Katarina je letos sodelovala s številnimi umetniki ličenja, med drugim z Natašo Zajc, Barbaro Visket in Evgenom Gecem. K sodelovanju jo je povabila ekipa Produkcije Bakster, s katerimi so ustvarili film Dežela Celjska. Z njeno pomočjo pa zasije tudi vse več nevest na svoj najlepši dan v življenju 
In kaj so po njenem glavni trendi ličenja letošnje zime? Kot svetuje, prevladujejo poudarjene oči, veliko drznosti si lahko dovolite tudi pri poudarjanju ustnic. Letošnje zimsko obdobje se spogleduje z nekoliko temnejšimi barvnimi odtenki šminke, vse tja do črne. Brez skrbi lahko ob tem izpuščate glos. Tudi oči niso letos nič manj dramatične kot ustnice. Ne skoparite s črnimi linijami na vekah in pod njimi, celo tako močno si jih lahko dovolite, da z nekaj domiselnimi in spretnimi potezami mimoidočega začarate z mačjim pogledom. Med senčili prihaja v ospredje tudi rjava. Na delu obrvi pa moda še naprej zapoveduje močne poudarke, zato stran z nenaravnimi tankimi linijami. Predvsem pa posnemajte umirjene in zamolkle barvne tone, ki jih riše zimska narava, zatrjuje Katarina, ki ima za vas med prihajajočimi prazniki, ko morate še prav posebej zablesteti, pripravljeno prav posebno make-up ponudbo, v kar se lahko prepričate na njenem facebook profilu.

View Gallery 5 Photos