Hčerka Fredija Novaka Tjaša presenetljivo premagala brata in sestro Kralj

Tjaša Novak je s soplesalcem in fantom Bojanom Lazareskim premagala par Kralj&Kralj

Že nekaj časa velja med slovenskimi plesnimi pari tekma imenovana Beodance za eno bolj popularnih plesnih tekmovanj. Menda zato, ker je sodniška ekipa podobna panelu odprtemu prvenstvu Slovenije, ki ga vsako leto maja na Primorskem organizira Fredi Novak, in so posledično uvrstitve boljše. No, za Fredijeve pare seveda. A tudi ostali plesalci iz plesnih klubov Pingi, Samba, Rolly, Urška radi potujejo v Beograd tudi zato, ker lahko tekmujejo plesalci v mlajših starostnih kategorija in tekma ni rezervirana samo za glavne članske zvezde.

Beodance v Beogradu je vse bolj popularno mesto slovenskih plesalcev.
Na naš mejl je prišlo kratko poročilo o tekmi. “Tekma je uveljavljena v koledarju, po številu udeležencev 215 iz 22 držav in kakovosti tekmovalcev. Organizirana je bila korektno, štimal je zvok, razsvetljava, vse je šlo po urniku brez zamujanja. Večerne finalne obračune je prenašala TV, najbrž snemala. Dvorana je bila zvečer zapolnjena skoraj stoodstotno, publika pa je plesu zelo naklonjena, s huronskim navijanjem seveda za domače pare, potem pa ko so izpadli, pa za vse ostale. Slovenija je bila s petindvajsetimi pari takoj za Srbijo, ki so imeli triinosemdeset parov in so bili najštevilčnejša ekipa. Številna sodniška zasedba, kar triindvajset jih je sodilo, v vsaki rundi pa devet, kar je omogočalo relativno nepristransko sojenje, tako da forsiranje svojih parov ne pride zelo do izraza, je pa vseeno del sodniške kulture, da svojemu paru sodnik pripiše več kot si zasluži, kar je razvidno iz končnih rezultatov. Častna gostja je bila tudi druga podpredsednica izobraževalnega področja IDSF  Nataša Ambrož."
Pionirski par Uroš Lazič in Sara Cvetkovič sta bila najuspešnejša plesalca, saj sta zmagala tako v standardnih kot latinskoameriških plesih med pionirji.
Uroš Lazič in Sara Cvetkovič…
Med mlajšimi mladinci sta se najbolje uvrstila Aljaž Gračnar in Nika Štefanič, ki sta bila druga v obeh plesnih stilih.
…Aljaž Gračner in Nika Štefanič …
Takoj za njima sta se na tretjo stopničko v obeh stilih povzpela Jure Bergant in Ana Mesec.
… Jure Bergant in Ana Mesec …
Brat in sestra Anja in Matej Pritekelj sta med starejšimi mladinci priplesala na peto mesto v standardu, deseta sta bila v latinu.
… Anja in Matej Pritekelj …
V članski konkurenci v latinskoameriških plesih sta bila druga Klemen Prašnikar in Aleksandra Averkijeva, peta Damir Halužan in Anna Mashchyts, dvanajsta Kristijan Burazer in Martina Plohl, brat in sestra Matej in Špela Kralj pa sta bila osemnajsta (osma v standardu), kar je bilo za dve mesti slabše od srbskega para Bojan Lazareski in Tjaša Novak. V plesnih krogih blizu Fredija Novaka so bili nad uvrstitvijo njegove hčerke presenečeni, saj menda razen odličnega izgleda na parketu ni pustila nobenega drugega vtisa. Res pa je, dodaja naš vir, da bi Špela Kralj morala na shujševalno kuro, saj je spet nekoliko pretežka za ples. A v Frediju se menda nihče več ne ukvarja s kariero para Kralj&Kralj. V standardnih plesih pa je bila naslednja najboljša uvrstitev dvajseto mesto Alekseja Rubtsova in Jasmine Arko.
… Matej in Špela Kralj. (Foto: Foto Mesec)
Sicer pa je nov plesni cilj London oziroma Brentwood, kjer se bo 19. oktobra začel veliki plesni turnir International. Po zdaj že uveljavljenem redu brez ruskih in italijanskih parov, ki bojkotirajo tekme na angleških tleh.
Vsi rezultati na www.beodance.co.rs
Fotogalerija: www.fotomesec.com

View Gallery 7 Photos