Gremo v novo sezono. S Parado plesa na Dunaj

Ivo Ismael je skreiral predstavo No Sacre! (foto: Karolina Miernik)

Današnja premierna oddaja Parada plesa bo uvod v dvaindvajseto sezono edine oddaje o plesu na slovenskih televizijah. Naša ekipa vas vabi k ogledu ekskluzivne reportaže z letošnjega jubilejnega festivala ImPulsTanz, ki se je mesec dni odvijal na Dunaju. Mnogo obiskovalcev, mnogo predstav in plesnih delavnic, vse v superlativih, kar dokazuje popularnost sodobnega plesa.

Odprtje festivala je pripadlo ameriškemu ustvarjalcu Trajalu Harrelu. (foto: Karolina Miernik)
Že tridesetič zapored so se zbrali mednarodni plesni kreativci na tem največjem plesnem festivalu na svetu. Letos so se organizatorji še posebej potrudili in na dunajskem nebu so žarele res najsvetlejše plesne zvezde ter nekatere med njimi so spregovorile tudi pred našo kamero.
Koreografije Marie Chouinard vedno navdušijo dunajsko občinstvo. (foto: Sylvie Ann Pare)
Dve kanadski plesni raketi Marie Chouinard in Louise Lecavallier, ki se z veseljem spominjata tudi gostovanj v Sloveniji.
Kanadska plesalka in koregrafinja Louise Lecavalier na tiskovni konferenci z umetniškim vodjo festivala Ismaelom Ivom in direktorjem festivala Karlom Regensburgerjem. (foto: Karolina Miernik)
Vroče je bilo na delavnicah pedagogov, ki prisegata na vogueging in clubing, Archiea Burnetta in Brahmsa Brava La Fortunea, in se ne menita za plesne korake ali koreografijo. Program je dobro zapolnil tudi najbolj hot ameriški plesalec v tem trenutku Trajal Harrell.
Pedagoga Arhie Burnett in Brahms Bravo La Fortune sta z veseljem nastopila v Paradi plesa.
Manjkala ni tudi slovenska zasedba. Jasmina Križaj je bila izbrana med skoraj 1200 plesalci in si priplesala štipendijo, s katero ji je bilo omogočeno, da se mesec dni uči pri najboljših. Because of you je bil letošnji moto festivala in tudi mi vam kličemo lep plesni živijo v novi sezoni, ker veste, da je dan brez plesa izgubljen dan. Parado plesa si oglejte ob 21.50 na TV3 Medias.
Jasmina Križaj je zastopala slovenske plesne barve.
View Gallery 6 Photos