Gordana Grandošek Whiddon. Zapleši sebe bo popoln ženski dan!

Maja Geršak in Gordana Grandošek Whiddon v projektu Zapleši sebe

Pozdravljena, Gordana. Verjamem, da si v polni akciji, saj v soboto, 6. oktobra, pripravljaš poseben dogodek. Od kod zamisel za popoln ženski dan, ki si ga poimenovala Zapleši sebe?
Odločila sem se narediti doživetje, namenjeno le ženskam. Vsem ženskam, ki rade plešejo in se predvsem rade družijo ter prepustijo glasbi. Zamislila sem si dogodek, kjer ne prideš le v dvorano, se nekaj novega naučiš in greš domov, temveč doživetje, kjer se povežeš s sabo, s svojim telesom, s sodelujočimi, začutiš svoje telo, izraziš svoje misli, se prepustiš in tudi nekaj poješ.
Zakaj si se našla ravno z Majo Geršak?
Z Majo se že poznava vrsto let skozi ples. Veliko sva že delali skupaj in tako sva se našli. Eno je sledilo drugemu in nastal je projekt.
Bo to enkraten dogodek ali jih bo več?
Narediti želim več dogodkov po vsej Sloveniji.

Predstavo Le Hotel je skreirala z možem Trentom Whiddonom.

Kje pa je ta trenutek tvoje plesno delovanje?
Trenutno poučujem ples. Se pripravljam za šov ‘Satisafaction on a dance floor’, ki ga imava s Trentom Whiddonom, kjer nastopajo Arnej Ivkovič, Jernej Brenholc, Nina Gerič in Daniela Pekić. Novembra pa grem v Anglijo, kjer bom plesala v nekaj skupnih točkah na ‘Strictly come dancing’.
Kot vem, si že načrtovana, da plešeš v tretji sezoni šova Zvezde plešejo. Kaj ti pomeni kot plesalki ta šov?
Plesati doma in na televiziji je seveda privilegij. Šov v Sloveniji je zelo na visoki ravni in sem neizmerno uživala biti del tega.

Gordana je v drugi sezoni šova Zvezde plešejo plesala z Wernerjem Brozovičem. (Foto: POP TV)

Tvoj mož Trent, ki si ga že omenila, pa je do decembra v Londonu, kjer asistira glavnemu koreografu Jasonu Gilkisonu v originalu šova ‘Strictly Come Dancing’. Si ponosna, kajne, in kaj to pomeni vsakemu plesalcu, ki napreduje v asistenta koreografa?
Ja, seveda sem. Za naju je to prvič, da sva tako dolgo narazen. Zdela se nama je dobra odločitev, saj ostati v Sloveniji za plesalce naše branže je težko glede dela in tega, kar želij Trent narediti. Zato sem ga 100-odstotno podprla, skoraj prisilila, da gre (smeh). Sva pa že pred dvema letoma dobila oba ponudbo asistirati Jasonu Gilkisonu, s katerim delava skupaj že 18 let, vendar takrat ni bil pravi čas in sva se odločila drugače.
Hvala in želim uspešno oktobrsko soboto v Plesni šoli Pingi v Mariboru.