Gogi Kusic zapušča slovenska plesna tla. Padel je namreč Amsterdam

Atraktiven in poseben Celjan Goran Kusic, imenovan Gogi, je v teh dneh odlične volje. Uspelo mu je opraviti avdicijo za plesno akademijo v Amsterdamu. "Avdicija je trajala tri dni, prvi dan so preverili naše znanje baleta in imeli smo klas sodobnega plesa. Tisti, ki smo opravili prvi krog, smo naslednji dan že opravljali klas sodobnega plesa, ki je nekako spominjal na prvine tehnike Cunningham. Profesorica nas je nato naučila plesno kombinacijo, ki smo jo morali po skupinah odplesati pred komisijo, kasneje pa kombinacijo preurediti po svoje ter jo po dva plesalca skupaj odplesati pred komisijo. Zadnji dan smo ponovno imeli sodobni ples in učili smo se del solo točke študenta četrtega letnika. Ponovno smo odplesali vse skupaj pred komisijo, najprej v skupini, nato pa po dva skupaj. Avdicija je bila zelo naporna, še vedno me vse boli, ampak je bilo vredno," je za naš portal po opravljeni avdiciji sporočil platinasti plesalec.

Gogi Kusic v Amsterdamu po opravljeni avdiciji v zanj značilni opravi z lisičjim ovratnikom in torbico.
Na socialno omrežje Facebook je z veseljem napisal, da je čas, da se mu vsi priklonijo. Pri tem je seveda mislil na vse tiste, ki niso verjeli v njegov uspeh. V Amsterdam je sicer odšel prvič, a je pred tem že dvakrat poskusil na avdicijah na akademiji v Rotterdamu. "Šlo je v tretje, lani in predlani sem poskusil na akademiji v Rotterdamu, kljub opravljeni prvi avdiciji me dve leti nazaj vseeno niso vzeli, lani pa me niso spustili skozi prvi krog (nekakšna čudna ironija?!)"
Na tekmovanju za evrovizijskega mladega plesalca.

Sicer pa je bil študij v tujini planiran od začetka srednje šole. Enaindvajsetletnik je končal umetniško gimnazijo, smer sodobni ples. S plesom pa se je začel ukvarjati šele pred desetimi leti, ko je njegov talent opazila energična Gordana Stefanovič Erjavec, šefica Plesnega Foruma Celje. Takoj so mu bile dodeljene glavne vloge v njenih predstavah Kralj Urban, Pika Nogavička, Krava v cirkusu, Horoskop. Podpirala ga je tudi pri samostojni koreografski poti, ko se je prijavljal na domača tekmovanja, kot je recimo Opus – plesna miniatura. Nekaj časa je bil tudi član Plesnega kluba Kazina in osvajal državna, evropska in svetovna prvenstva. Bil je proglašen za Naj plesalca leta 2010 pod okriljem Plesne zveze Slovenije.
Bil je tudi Naj plesalec leta 2010.
Gogiju so zdaj vrata do novih znanj na stežaj odprta, in posebnež, kakršen je, bo znal to dobro izkoristiti. Pa tudi njegov videz v Amsterdamu ne bo prav nič posebnega, kjer so navajeni, da se moški sprehodijo v ženski opravi in petkah. No, pri nas je požel marsikater zanimiv in tudi začuden pogled. "Amsterdam je super mesto, ogromno se dogaja na kulturnem področju in že preverjeno od prijatelja vem, da je šola super. Selim se verjetno konec avgusta, po glavi pa se mi plete sto stvari. Komaj čakam, da se preselim in začnem z življenjem tam," je zaključil Gogi.

View Gallery 4 Photos