Ekskluzivno na TV3 Medias. Uršula Teržan, Tanja Skok in Henrik Neubauer

Gostje Parade plesa: Tanja Skok, dr. Henrik Neubauer in Uršula Teržan. (Foto: Leo Vučemilovič)

V Paradi plesa, edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah vas vabim v družbo dveh plesnih prijateljic, Uršule Teržan in Tanje Skok, ki sta po mnenju glasovalcev portala, ki ga pravkar berete, zmagali v kategoriji naj predstava oz. koreografija lanskega leta. Glasovalce in gledalce sta navdušili s predstavo Prijateljici za vedno, v kateri razmišljata o današnjem svetu, v katerem nimamo več časa niti v miru popiti kavice.

Uršula in Tanja v predstavi Prijateljici za vedno in…
Uršulo in Tanjo veže mnogo stvari tako na plesnem kot privatnem področju. Zanimiva pa sta tudi predmeta, ki sta ju prinesli v oddajo in ju preprosto definirata.
… v intervjuju za Parado plesa.
Spomnila vas bom tudi na bližajoči se 29. april mednarodni dan plesa. Poslanico nam bo tako kot že mnoga leta do zdaj posredoval dr. Henrik Neubauer, iniciator tega pomembnega datuma, s katerim slavimo rojstvo baletnega reformatorja Jeana Georgesa Noverra.
Dr. Henrik Neubauer na enem od praznovanj mednarodnega plesa v Parizu z baletnim plesalcem Juliom Boccom.
V navadi je, da poslanico napiše neka znana osebnost iz sveta plesa in baleta. Letos je ta čast pripadla koreografu Hwai-min Linu, ki je tudi umetniški vodja skupine Cloud Gate s Tajvana. "Pridi, ugasni svoj televizor, izključi svoj računalnik in pleši," je le ena od njegovih zapisanih misli ob mednarodnem dnevu plesa.
Koreograf Hwai-lin Min in. ..
… skupina Cloud Gate.
Oddajo z zanimivimi plesnimi gosti si oglejte danes zvečer ob 22.00 na TV3 Medias ali pa v ponovitvi v soboto, 20.4.2013, ob 10.30. Parada plesa, ker je dan brez plesa izgubljen dan.
Oddajo smo posneli v ambientu Design Gorjanc hotela.
View Gallery 7 Photos