Gneča v latinu. Vodičar z novo Rusinjo; na startu tudi Tjaša Novak!

Bo Tjaši Novak uspel veliki met in bo z Sergiuem Marusterjem postala državna prvakinja?

Plesna karavana je letos res dolgo čakala na lokacijo državnega prvenstva v latinskoameriških plesih, ki se bo odvijalo v soboto, 5. marca 2016. Predsednik sekcije za latin in standard Herman Tomažič se je ogledoval za najbolj ugodnimi ponudniki in končno našel sogovornika v Prevaljah. Tako se bodo plesalci, plesalke, trenerji in sodniki spet malo "cijazili" v oddaljene kraje Slovenije, in sicer v športno dvorano OŠ Franja Goloba. Prva predtekmovanja bodo na sporedu že ob 14.00, finalni del z večernim mimohodom parov pa se bo začel ob 18.00. Med obema deloma bodo zaplesali tudi plesalci pilotnega projekta, katerega namen je, kot je že nekajkrat povedala vodja tega projekta Nataša Ambrož, "vključitev plesalcev in plesalk, ki so trenutno brez plesnega partnerja in jih ta plesna zvrst navdušuje".

Staša Berkopec bo znova voditeljica, Miha Žerjav pa tokrat ne bo DJ, ampak bo tekmoval. (Foto: Ksenija Ostrelič)

Tokratni vodja tekmovanja bo Miran Pritekelj, povezovalka pa kot že na zadnjem prvenstvu v standardnih plesih Staša Berkopec. Seveda pa je zanimiva tudi sodniška ekipa, tokrat sestavljena takole: Emil Ketiš, Nejko Peter Levak, Valerija Mbanwi, Drago Šulek, Tomaž Vratar, Meta Zagorc, Blaž Pocajt. Nad njimi bo bdel Branko Bohak kot glavni sodnik in delegat Plesne zveze Slovenije.
Plesalka Irina Vasilevska je zamenjala Nadijo Bičkovo. (Foto: FB)
Startna lista je obetavna, še posebej bo zanimivo v članski in starejšemladinski kategoriji, ki sta tudi najštevilnejši. Za presenečenje je poskrbel Miha Vodičar, ki je v tišini našel nadomestno "Nadijo Bičkovo", in sicer se je 25. februarja na seznam članic slovenske plesne zveze vpisala Irina Vasilevska iz Rusije. Od leta 2010 je plesala z Nikito Lysenkovim. Torej Miha ni vrgel puške v koruzo in nadaljuje tekmovanje v amaterski kategoriji.
Tim Treven in Nika Štefanič sta bila lani tretja.
Na startu je tudi hčerka Fredija in Daniele Novak Tjaša Novak, ki je svoje novo partnerstvo s Sergiuem Marusterjem naznanila na našem portalu. Druga spremljevalka na izboru Miss Slovenije Tadeja Pavlič bo zaplesala z Janom Pirnatom, Tim Treven ostaja zvest Niki Štefanič.
Starejša mladinca Ivan Jarnec in Ana Ekart sta aktualna državna prvaka v standardu. Bosta dodala naslov tudi v latinu? (Foto. Ksenija Ostrelič)
Upamo, da zaplešeta tudi Jure Bergant in Anja Pritekelj, ki sta manjkala na državnem prvenstvu v standardnih plesih zaradi Anjine poškodbe. Pripravljeni so seveda Volodimir Nielienson in Naja Dolenc pa Miha Žerjav in Valerija Musina. Med starejšimi mladinci se verjetno ne bosta pustila motiti pri osvajanju titule državnega prvaka Ivan Jarnec in Ana Ekart. V preostalih kategorijah bomo mogoče doživeli še kakšno presenečenje.
Upajmo, da bo prvenstvo za sodnike zanimivo.
Dogajanje v Prevaljah bo seveda spremljala tudi naša ekipa, in sicer bo tokrat reportažo pripravila moja kolegica Ana Raščan. Reportaža bo premierno na sporedu v torek, 8. marca, ob 22.00 na TV3 in v dveh ponovitvah, in sicer v soboto, 12. marca, ob 11.30 in v torek, 15. marca, ob 11.30 prav tako na TV3. Plesalcem in plesalkam želim najboljši nastop, sodnikom in sodnicam realno sojenje, staršem pa mirne živce!
P.S. Pravkar, danes zvečer, pa so mi iz Plesne zveze Slovenije posredovali naslednji mejl: "Obveščamo vas, da zaradi izredno majhnega števila prijav, pilotni projekt na DP v LA 5.3.2016 žal ODPADE. Hvala za razumevanje in lep pozdrav, Maja Belimezov, Strokovna sodelavka PZS." Škoda.

View Gallery 6 Photos