Fiona Johnson Kocjančič. Veliko priznanje za izreden prispevek k razvoju plesnega športa v Italiji!

Fiona Johnson Kocjančič prejema nagrado na gala prireditvi La notte delle stelle

Na Gala prireditvi La notte delle stelle, ki je potekala v Riminiju 28. januarja 2019, sta bili s strani Mednarodne plesne zveze IDO povabljeni podpredsednica in direktorica za šport Fiona Johnson Kocjančič in generalna sekretarka, gospa Kirsten Dan Jensen. Na samem dogodku, ki je bil v celoti predvajan na italijanski televiziji, so bila prisotna pomembna imena plesa iz različnih svetovnih plesnih organizacij IDO, WDSF in WDC skupaj z velikimi imeni italijanskega plesa nekoč in danes. Gostitelja večera sta bila Sara Di Vaira, velika plesna italijanska televizijska zvezda – koreografinja Ballando con le stelle (Ples z zvezdami Italije), in gospod Ferrucio Galvagno, organizator in ustanovitelj La notte delle stelle. Dogodek je bil v organizaciji MIDAS in Promodanza. Zakaj pa je ta dogodek sploh pomemben? Zato ker je Fiona Johnson Kocjančič prejela priznanje za izreden prispevek k razvoju plesnega športa v Italiji in v svetu. To je veliko priznanje tudi plesni zvezi IDO.

Za naš portal je Fiona povedala: "Sprejem takšnega priznanja je velika čast. Nagrada je spodbuda za nadaljnje delo in dokaz, da ljudje opazijo dobro delo in ga cenijo. Rada bi se zahvalila g. Ferruciu Galvagnu, FIDS predsedniku Michelle Barbone, prvemu podpredsedniku FIDS Ediliju Paganu in g. Piercarlu Pilani za povabilo in nagrado. Iskrena hvala iz srca! Najpomembnejše pa je bilo sporočilo večera – PLES združuje vse ljudi ne glede na pripadnost v organizaciji, in samo odličen, kakovosten ples lahko doseže vse ljudi!"

Fiona seveda ne miruje niti na domačih tleh. Po kar nekajletnem premoru se je odločila znova vključiti v aktivnosti Plesne zveze Slovenije. "Po tehtnem premisleku sem se odločila za ponovno kandidaturo za predsednico MTP in članico predsedstva PZS. Menim, da imam še veliko energije, želje in idej, da pomagam razvoju MTP sekcije. Moja vključenost na mednarodni ravni mi je dala dragoceno širino, ki jo lahko spretno uporabim na nacionalni in lokalni ravni. Moja dolžnost in obveza je, da to znanje in povezave uporabim za dobrobit članic MTP in same Plesne zveze Slovenije."

… (foto: arhiv La notte delle stelle)

Kakšen bo razplet, bo znano na letni skupščini PZS, kjer naj bi Fiona imela konkurentko v Saši Eminič Cimperman, predsednici kluba Miki Domžale, ki naj bi kandidirala tudi za najvišjo funkcijo v Plesni zvezi, in sicer za predsednico. Aktualnemu predsedniku Zoranu Kljunu se namreč izteče mandat. So mi pa včeraj na državnem prvenstvu v standardnih plesih plesni funkcionarji zatrdili, da Saša ni v igri temveč je kandidaturo vložil nekdo iz gospodarstva oziroma iz poslovnega sveta, a imena niso želeli razkriti.

View Gallery 4 Photos