Evropsko v standardu. Prvi nastop Dobreva in Meščeve dober. Delitev 33. do 35. mesta.

Elegantna slovenska para. (foto: Marko Mesec)

V Olomucu na Češkem se je včeraj, izjemoma v petek, odvijalo letošnje evropsko prvenstvo v standardnih plesih za člane. Tekmovalo je 60 plesnih parov, seveda med njimi tudi slovenski.

Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc
Državna prvaka Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc sta zasedla  delitev 27. do 28. mesta, Iliya Dobrev in Ana Mesec pa delitev 33. do 35. mesta. Zanju je bilo to prvo uradno prvenstvo v standardu v članski kategoriji.
Iliya Dobrev in Ana Mesec
"Tekma je bila zelo lepo organizirana in za naju nekaj posebnega, saj je bilo to le najino prvo evropsko med člani. Mislim, da sva bila najmlajši par tekme in sva za prvo leto naredila lep rezultat, tudi s plesom sva bila v drugi rundi zelo zadovoljna. Vesela sva, da je bil z nama Blaž Pocajt in se mu zahvaljujeva za podporo," sta za naš portal povedala Iliya Dobrev in Ana Mesec. "Zelo zadovoljna sva s plesom, ki sva ga pokazala, bil je dosti boljši kot na svetovnem en teden prej. Na rezultat žal nimava vpliva.Veva, da sva med najmlajšimi in da so pari pred nama starejši tudi do deset let, vendar se na to ne izgovarjava. Delava najbolje, kar lahko, verjameva vase, v najin najboljši diamant team in delava dalje. Čaka naju še ogromno dela. To leto naju čaka veliko svetovnih prvenstev, na katerih bova pokazala še boljši ples. Hvala PZS (Plesna zveza Slovenije, op. u.) za udeležitev, staršem in čevljarstvu Peta," sta za Parado plesa komentirala svoj nastop Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc. Za naš portal pa je takoj po tekmi sporočil vtise tudi uradni spremljevalec obeh parov Blaž Pocajt: "Oba para sta pokazala zelo lep nastop. Mislim, da imamo za v prihodnje dosti perspektive, kajti oba para kažeta zelo velik potencial na tekmah v standardu. Tekma je bila dobro organizirana z lepim vzdušjem. Dvorana ni imela veliko sedišč, bila pa je nabito polna.
Dvorana je bila nabito polna.

Menim, da bi bila lahko naša para tudi eno rundo dalje. Je pa res, da sta oba še zelo mlada za to kategorijo. Bi si pa želel, da bi imeli doma več takšnih resnih parov, kot sta Vlad in Iliya. Nekaj jih še imamo, ki plešejo za Slovenijo, ampak premalo, menim, da je konkurenca dobra, kajti to nas vzpodbuja, da smo boljši, in zaradi količine parov, ki jih imamo v Sloveniji, le tega manjka.

Naloga nas vseh profesionalnih trenerjev je, da predvsem vzgajamo pare v duhu zdrave konkurence in jih zdravo podpiramo, da postanejo še boljši, kajti če želiš biti dober, moraš sam prehoditi toliko in toliko kilometrov. Ne podpiram treniranja na ‘instant’ princip, hitro do vrha. Zdi se mi, da je tega na splošno preveč in tudi nekateri trenerji razmišljajo tako."
Dmitri Zharkov in Olga Kulikova
Na tekmovanju ni sodil slovenski sodnik. Zmago pa sta zadržala aktualna evropska in svetovna prvaka Dmitri Zharkov in Olga Kulikova. Slovenska plesalka Tara Bohak, ki pleše za Češko, je s soplesalcem Davidom Odstrcilom zasedla enajsto mesto. Fotografije s prvenstva je ekskluzivno za naš portal posredoval Marko Mesec, ki se mu zahvaljujem.
Tara Bohak in David Odstrcil
Spomnimo. Lani sta na evropskem prvenstvu plesala Tine Kranjc in Saša Ul, ki sta zasedla delitev 38. do 39. mesta, ter Arnej Ivkovič in Giovanna Gabriela Klarič, ki sta zasedla delitev 54. do 56. mesta.
Prvih šest najboljših v standardnih plesih med člani v Evropi (foto: Marko Mesec)
View Gallery 8 Photos