Evropsko v desetih plesih. Zmaga na Ciper. Jure Bergant in Milana Chekanova dvanajsta!

Za Jureta in Milano je dvanajsto mesto uspeh letošnje sezone. (Foto: osebni arhiv)

V času, ko je nastajala glavnina pisanja o evropskem prvenstvu v desetih plesih, ki se je v petek odvijalo na Slovaškem v Košicah, še ni bilo objavljenih uvrstitev za polfinaliste. In ne spomnim se, da bi se to sploh že kdaj zgodilo. No, med sobotnim popoldnevom pa se je očitno računalniški sistem zbudil in naša predstavnika, sicer aktualna državna prvaka, Jure Bergant in Milana Chekanova, sta v polfinalu zasedla dvanajsto mesto.

Jure in Milana, ki je nastopila v novi rumeni obleki kreatorke Selivanove iz Rusije, s trenerjem …

Za naš portal sta povedala: "Evropsko prvenstvo v 10 plesih sva končala v polfinalu, žal na točne rezultate še čakava. S prikazanim plesom in celotno tekmo sva zadovoljna in to je hkrati tudi lepa popotnica za naslednja tekmovanja in državno prvenstvo v desetih plesih konec junija v Novem mestu. Pomembno nama je to, da je napredek viden, vse ostale stvari pa so posledica tega. Upava, da sva Slovenijo zastopala v najboljši možni luči. Zahvalila bi se celotni ekipi Feniksa za podporo in svojim trenerjem, ki nama stojijo ob strani. Lepa zahvala gre tudi najinim sponzorjem za njihovo podporo!" Zmaga je šla na Ciper k paru Daniil Ulanov in Katarina Isakovič. Plesalo je 28 plesnih parov. Med sodniki spet ni bilo slovenskega. Uradni spremljevalec našega para je bil njun trener Blaž Pocajt, a izjave nisem dočakala.

… Blažom Pocajtom

Evropsko prvenstvo je del plesnega vikenda Košice Open, ki se odvija med 7. in 9. junijem v športni dvorani Spoločenský pavilón. V soboto je petdeset parov članske kategorije plesalo standardne plese in najboljšo uvrstitev sta dosegla s tretjim mestom Iliya Dobrev in Ana Mesec. Jure in Milana sta plesala tudi v tej konkurenci in zasedla enajsto mesto, Akim Pekunov z Mašo Kastelic 14., Nik Kardum in Neža Colja pa 36. mesto. Danes (v nedeljo, 9. junija) plešejo še latin.

Iliya Dobrev in Ana Mesec

Slovenske plesalce čaka v tem mesecu še eno državno prvenstvo, in sicer v kombinaciji desetih plesov. Odvijalo se bo v nedeljo, 23. junija, v Dvorani Leona Štuklja v Novem mestu, organizirata ga Robi Grmek in njegov PS Novo mesto. Ta dan bodo tekmovali tudi rokenrolerji ter plesalci na vozičkih. In to bo tudi uvodni dan državnih prvenstev v modernih tekmovalnih plesih, ki bo potekalo vse do nedelje, 30. junija, ko se bodo plesalci bolj ali manj že s kovčkih v rokah zapodili proti počitnicam.

View Gallery 4 Photos