Evropa, vstani in zapleši, pa čeprav za nekaj deset tisoč evrov!

Miro in bolgarska ekipa so plesali pod taktirko slovitega koreografa Venola Kinga.

Oslo je bilo prizorišče letošnjega Eurosonga in prepričana sem, da veste vse o uvrstitvah, neuvrstitvah in zmagovalki, zato vam bo ekipa oddaje Parada plesa predstavila nekaj najbolj uspelih oziroma atraktivnih scenskih nastopov, plesnih korakov in koreografov, ki so se podali na spolzka tla legendarne petinpetdesete evrovizijske popevke, kot so nekoč poimenovali Eurosong. Pred kamero so o svojih koreografskih potezah spregovorili francoski pevec Jessy Matador, Redha Bentifur, ki je koreografiral za Gruzijo, Lidija Iveković, ki je plesala in koreografirala za Hrvaško. Moj absolutni zmagovalec je litovski koreograf Sarunas Kirdeikis, ki je za skupino InCulto pripravil odličen glasbeno-koreografski televizijski paket. Get up and dance Europe je bila prava televizična koreografija.

InCulto je nagovarjal, naj Evropa vstane in zapleše; žal niso prišli v finale, a bili nesporni scenski zmagovalci.
Nekateri izvajalci so po svoje plesne mojstre odpotovali kar čez Atlantik. Na primer azerbajdžanska izvajalka Safura si je omislila koreografa JaQuela Knighta, ki je delal koreografijo v spotu Single Ladies za Beyonce in za Cirkus Britney Spears. Bolgarski predstavnik Miro je najel Venola Kinga, ki  je delal za Princa, Kylie Minogue, Robbija Williamsa.
Za Safurino koreografijo je menda azerbajdžanska televizija plačala okoli 30.000 evrov honorarja.
Prvič je svoje koreografske vajeti vzela v roke in pod noge Emy Zaryan, Armenka, ki že nekaj časa živi v Atenah, a je v Armeniji končala baletno šolo, grška pesem Opa pa je bila tudi po njeni zaslugi skorajda himna letošnjega Eurosonga.
Opa so vzklikali Grki in bili deležni neverjetnih pohval za koreografijo.
Naši Žlindra&Kalamari so ostali zvesti koreografinji Saši Kozin, ki pa ni uspela narediti niti malo privlačnega scenskega nastopa. Še huje pa so pesem skritizirali navdušenci in novinarji letošnjega festivala. Z izjavami res niso skoparili, in če vas zanima, kaj vse se je na plešočem odru dogajalo, vabljeni k ogledu ekskluzivne reportaže iz Osla.
Narodnozabavni rock ni prepričal nikogar v Evropi; o koreografiji so bile le sledi.
Reportažo si lahko ogledate v naslednjih terminih:
TV Paprika: TOREK, 15.6. OB 20.30, PONOVITVE: SREDA, 16.6. OB 20.00 , SOBOTA, 19.6. IN NEDELJA, 20.6. OB 20.00
INFO TV: TOREK, 15.6. ob 21.00, PONOVITVE: SREDA, 16.6. ob 19.30, PETEK, 18.6. ob 20.30, SOBOTA, 19.6. ob 17.30, NEDELJA, 20.6. OB 14.00

Delite evrovizijski trenutek z ekipo oddaje Parada plesa.
View Gallery 6 Photos