Eva Boto. Miha Krušič se je odlično izkazal, prav tako plesalca Nika Burazer in Jure Bergant!

Eva Boto s plesalcema Juretom Bergantom in Niko Burazer (foto: osebni arhiv)

Pogovor s pevko Evo Boto, ki je dala na videlo videospot Ko najdeš sebe v sodelovanju s kreativno ekipo koreografa Mihe Krušiča, ki je spot tudi režiral, zmontiral in poskrbel za oba glavna plesalca, Jureta Berganta in Niko Burazer, in angažiral snemalca Nikolo Janušiča in Aljaža Uršeja.

Zakaj ste se odločili za plesno različico spota?
Zamisel in scenarij je sestavil naš kreativni vodja, Miha Krušič, in nam jo pozneje tudi predstavil. Z ekipo smo takoj vedeli, da je to pravi način, s katerim želimo predstaviti to pesem. Mislim, da nam je vse skupaj odlično uspelo.

Oglejte si Evin spot, ki ga je režiral Miha Krušič; glasba, besedilo in aranžma pa je delo Žana Serčiča

Je bil izbor plesalcev Jureta in Nike vaš ali Mihov izbor?
Če bi izbirala jaz, bi imela s tem kar nekaj težav, tako da sem tudi to prepustila Mihi, ki se je spet več kot odlično izkazal. Je pa zanimivo to, da sta bila na začetku izbrana druga dva plesalca (Tian Čehič in Petra Ravbar op.u.), ki pa sta zaradi pozitivnega testa na covid morala preklicati sodelovanje. Miha se je takoj odzval in poiskal drugi par, ki lahko zastavljene ideje odigra in odpleše na isti način. Tako Nika kot tudi Jure sta tako res vrhunsko odplesala oz. svoje delo opravila odlično in zelo profesionalno.

Nika Burazer in Jure Bergant

Je bilo pomembno, da se čuti ta ljubezen med njima, saj sta par tudi zasebno?
Nike in Jureta jaz pred tem nisem poznala, niti nisem vedela, da sta dejansko par tudi zasebno, a sem na snemanju takoj zaznala, da drug do drugega izžarevata eno veliko ljubezen, ki jo je bilo moč čutiti in videti tudi na kameri. Med drugim je tudi to pripomoglo k temu, da je spot izpadel tako, kot smo si zadali.

Z Miho Krušičem

Je koreografija nastajala sproti ali je bila pripravljena, je bila delo Jureta in Nike ali je avtor Miha, kot vidim, je asistiral tudi Erik Bukovnik?
Koreografija je bila ravno prava mešanica improvizacije, predlaganih gibov s strani plesalcev in navodil, kako naj bi vse skupaj bilo videti. Na ta način je Miha dobil pravo dozo sproščenosti, da sta Nika in Jure na snemanju vse poskuse odplesala sproščeno in osredotočeno.

Ekipa na vrhu “Delove” stolpnice

Koliko časa ste snemali spot?
Snemanje bi sicer zaključili že po enem dnevu, vendar sta nam dež in močan veter pokvarila načrte. Ob teh pogojih namreč ni bilo mogoče posneti zadnjih kadrov na strehi 16-nadstropne poslovne stavbe. Z ekipo smo se tako na isto mesto vrnili prihodnji večer in posneli preostanek spota.

Kakšno je bilo vzdušje na snemanju?
Vzdušje je bilo super, celotna ekipa je bila zelo sproščena, hkrati pa se je vsak zavedal svoje odgovornosti, kar se mi zdi ključno pri takem delu. Končni rezultat je tako dokaz, da odlični ekipi s pravim pristopom lahko uspe vse.

Eva Boto (foto: osebni arhiv)

V spotu se pojavite samo nekajkrat. To je kar nenavadno, kajne? Računate na to, da vaši poslušalci takoj prepoznajo vaš glas in ne bo zadreg ob prepoznavanju?
Meni se ni zdelo nenavadno in zamisel o spotu, kjer nisem v glavni vlogi, nas je spremljala že dolgo. Jaz sem v svoji vlogi v spotu zelo uživala, tudi če je le-te bilo bolj malo, prav tako se mi zdi, da poslušalci s tem nimajo velike težave. Konec koncev, zakaj bi bil vedno v ospredju izvajalec, če lahko to priložnost dobi še nekdo drug?