Ekskluzivno: veličastna poroka plesalke Anastazije Novožilove

Anastazija Novožilova in Aleksej Zaharov sta se poročila sredi vročega moskovskega poletja.

Plesalka latinskoameriških in standardnih plesov Anastazija Novožilova se je v prekrasni poročni obleki poročila sredi julija s svojim plesnim partnerjem Aleksejem Zaharinom, s katerim sta že dve leti par tudi zasebno. “Za poroko sva se odločila, ker se imava zelo rada in si želiva tudi uradno ustvariti družino,” je iz Moskve sporočila Anastazija.

Anastazija in Aleksej čutita, da sta ustvarjena drug za drugega.
Poroka se je odvijala na terasi prestižne restavracije Castle Night, po ruskem običaju pa imata ženin in nevesta vsak po dve priči. Tako sta Alekseju stala ob strani prijatelja iz mladih dni, ki imata kot po naključju enako ime, Denis. S prvim Denisom je Aleksej hodil že skupaj v vrtec, šolo in na moskovsko letalsko univerzo. Z drugim Denisom pa se že vse življenje družita na plesnem parketu. “Moji priči sta bili Alla in Kristina, obe bivši plesalki. Skupaj smo študirale tudi na plesni fakulteti oziroma gledališki univerzi.”
Ples s pričama Allo in Kristino, ki sta Anastazijini dolgoletni prijateljici.
Na poroki se je seveda veliko plesalo in veliko jedlo. ”Na meniju je bila evropska hrana. Posebna pa je bila torta iz treh različnih vrst kremnega musa. Na vrhu torte je namesto običajnega poročnega para blestela figura plesnega para v pasodoble poziciji v barvastih oblačilih.”
Razkošna poroka v razkošni obleki.
Anastazija in Aleksej, ki plešeta v profesionalni kategoriji, v teh dneh že pridno trenirata, saj ju čakajo v tej sezoni pomembna tekmovanja. Najprej v Moskvi, nato v Angliji, najbolj pa sta osredotočena na svetovno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov, ki bo 26. decembra, in cilj so seveda stopničke. Najvišje, če bo le mogoče. Spomnimo, da je Anastazija z Mišo Cigojem kar trikrat stala na vrhu kot svetovna prvakinja v kombinaciji. Na sploh pa ima na Slovenijo lepe spomine, saj je tu živela skoraj šest let. “Pogrešam Slovenijo in čutim, da me vleče tja. Tudi Aleksej se je, ko jo je prvič obiskal, vanjo zaljubil. Vsaj enkrat letno poskušava priti na obisk, in če bi bilo več dela na plesnem področju, bi se zagotovo preselila in v Sloveniji živela.” Nazadnje sta bila v Ljubljani letos avgusta na poletnih mednarodnih pripravah v plesni šoli Urška, kjer je Anastazija vodila pedagoške ure plesa.
Ples s svati na terasi restavracije Castle Night.
Sicer pa Nastja, kot jo skrajšano kličejo, vedno posluša svoje srce, ko gre za odločitve. Tudi poroka s plesnim partnerjem zato ni bila naključna.
"Nikoli nisem dvomila poročiti se ali ne. Če je to ta prava ljubezen, se bo sigurno čutilo in jaz to seveda že čutim. Ne bojim se ustvariti družine, otrok bo prišel, ko bo pravi trenutek za to. To je bodočnost in lep ter prijeten občutek je biti eno. Mislim, da ni razlike med plesalci ali drugimi poklici. Na vseh področjih se ljudje zaljubijo, ali delajo skupaj ali pa tudi ne. Poznam veliko plesalcev, ki od otroštva plešejo skupaj in so si ustvarili družino, pa še vedno z veseljem delajo skupaj.”
Nastja je pozirala kot manekenka za poročni katalog.
Nastja svojega priimka ne bo zamenjala ali mu dodala Zaharin. “V plesu me vsi poznajo pod Novožilova,” je dodala. Medeni mesec ju čaka novembra, ko se bosta odločila odpotovati ali na Kubo ali Maldive.
Medeni mesec bo v toplih krajih na obali Kube ali Maldivov.
Prekrasne poročne fotografije je ustvaril moskovski fotograf Andrej iz agencije, ki je Nastji in Alekseju organizirala poročno slavje.

 

View Gallery 7 Photos