Dvorana čakala na Bičkovo; organizatorji spregledali Boruta Pahorja

Nadija Bičkova in Peter Klinc sta menda zasebno par; na parketu pa sta tudi vse boljša in boljša.

“Frediju se vse podira; v jamo, ki si jo je izkopal, bo tudi hitro padel…” in še nekaj glasnih pripomb so sporočali viri blizu organizatorske ekipe Fredija Novaka ob zaključku odprtega plesnega prvenstva, sicer že šestnajstega po vrsti Slovenia Open. Menda je za največjo plesno ali še bolje nešportno atrakcijo poskrbela Nadija Bičkova, ki je na tekmovanje v soboto prišla s skoraj polurno zamudo, tako da je ostalih osemintrideset plesnih parov v latinskoameriških plesih (najslabša udeležba do zdaj) čakalo samo nanjo. Nadija se je namreč po koprski rivi z roko v roku sprehajala s svojim novim partnerjem Petrom Klincem, aktualnim mistrom turizma. Uradno svoje zveza pa novopečeni par še ne prizna. Na naše vprašanje, kaj se privatno dogaja s parom, pa ne Nadija in ne Miha Vodičar nista odgovorila. Ojunačil se je edino Peter, ki je prek Erika Ferfolje, ki je Petrov osebni piarovec, sporočil, da “z Nadijo zaplešeta kdaj tudi privatno in ne samo na treningih in pred kamero, kot študent fotografije pa fotke, ki je bila objavljena v reviji Nova, na kateri se poljubljata z Nadijo, ne bo komentiral, ker si ta fotografija ne zasluži komentarja.”  Medtem je Nadija s popularne socialne mreže “Facebook” zbrisala vse fotografije, ki bi še dokazovale, da je Miha kdajkoli privatno obstajal. Zavoljo Nadjine zamude pa je organizatorski par Fredi in Daniela Novak spregledal visok obisk prvenstva. Tako na hitro in brez predhodne najave je na tribuno uletel premier Borut Pahor v športni opravi s poveznjeno kapo na glavi, tako da ga večina sploh ni prepoznala. Oba z varnostnikom sta plačala vstopnici za ogled prvenstva in po nekaj plesnih kolih neopazno odšla iz dvorane.

Objemi med Nadijo in Miho so le daljni spomini …
Nadija ima precej razburkano življenje tudi zavoljo mame Larise, ki ji je potekla bivalna viza in se je morala vrnili nazaj v Ukrajino. Njeni prošnji za podaljšanje, v kateri je zapisala, da mora hčerki pomagati pri gospodinjskih opravilih, na ministrstvu niso ugodili. Menda so v odgovoru celo zapisali, da naj si Nadija, če potrebuje pomoč, poišče gospodinjsko pomočnico. Nadija med drugim slovi še po tem, da je dopustila, da ji je mama nosila kovčke z vsemi plesnimi oblekami. Ima pa Nadija tudi konkurenco tako na plesnem kot lepotnem parketu. Vse bolj se namreč oči gledalcev zaustavljajo na plesalki Sofiji Šutkini, atraktivni Rusinji, ki pleše z Aljažem Erzinom v kategoriji starejših mladincev. Njuna kakovost je odlična, saj sta aktualna državna prvaka, zmagala pa sta tudi na tekmovanju v latinskoameriških plesih v Kopru.
Atraktivna blondinka Sofija Šutkina vse bolj privablja poglede obiskovalcev in tudi obiskovalk plesnih tekmovanj.
Najbrž bo kovčke zdaj nosil Peter, s katerim plešeta v ukradeni rubriki Zvezde plešejo nedeljske oddaje Spet doma na nacionalki, in nista ne prvi in najbrž tudi ne zadnji par, ki se mu je med učenjem plesa zgodila ljubezen. Najbolj vihrava je bila zveza med Petrom Polesom in Tino Jarc Šifrar, ki pa se je končala z vrnitvijo obeh plesalcev k starima zasebnima partnerjema.
Po zadnjem nastopu v nedeljo pa sta se Peter in Nadija uvrstila v polfinale, enako kot Nadjin soplesalec Miha Vodičar, ki pleše z Alenko Tetičkovič.
Alenka Tetičkovič uživa v plesnem elementu z Miho Vodičarjem. Računata na zmago turnirja Zvezde plešejo. (Foto: Žiga Culiberg)
V nedeljo sta tako Miha in Nadija namesto na “domačem” prvenstvu v Kopru, na katerem bi morala nastopiti še v standardnih plesih, raje nastopila na nacionalki. To seveda ni njuna prva zamenjava oziroma odločitev, kateremu nastopu dati prednost. Še večji škandal sta povzročila z neodhodom na letošnje evropsko prvenstvo v kombinaciji v Moldavijo, ki se je odvijalo konec aprila. Tja naj najprej sploh ne bi odpotovala, ker jima je to prepovedal njun trener Fredi Novak z namenom, da se maščuje Plesni zvezi Slovenije, ker je na evropsko prvenstvo v standardnih plesih namesto Nadije in Mihe prijavila, po pravilniku, da ne bo pomote, drugo uvrščena po rang lestvici, in sicer Jasmino Arko in Alekseja Rubtsova. Takrat sta Nadija in Miha za naš portal povedala, da “spoštujeta odločitev njunega trenerja Fredija Novaka”. Fredi si je takoj premislil, ko je uvidel, da lahko trenutno naš najboljši par v kombinaciji doseže, “če ne že kar naslov evropskega prvaka, pa vsaj po drugo ali tretje mesto”. A hitro spremenljivi par se je odločil, da na tekmo, ki se je odvijala in končala v soboto, ne gre, ker bosta z vrnitvijo iz Moldavije zamudila nastop v šovu Zvezde plešejo. Uradno je Miha sporočil: ”Problem z najinimi kartami za evropsko prvenstvo je bil, da so nama zaradi posledic izbruha vulkana spremenili oziroma odpovedali let za nazaj, ni pa bilo več nobenega drugega leta, ki bi nama ustrezal, saj sva se morala vrniti do nedelje do 14.00, saj imamo generalko za Zvezde plešejo; podpisano pa imava pogodbo, tako da tega nisva mogla odpovedati. Z Nadijo sva si zelo želela na to prvenstvo, tako da sva malo razočarana.”
Nadija in Miha sta bila v Kopru druga, menda s pomočjo ponovitvenega kola.
Razočarani so bili tudi na Plesni zveza Slovenije, ker menda nista pravočasno sporočila odpovedi, a sankcij ne bo, ker jih ne more biti. Herman Tomažič, predsednik sekcije za standardne in latinskoameriške plese pri PZS, pravi: ”Na sestanku smo neformalno diskutirali, kaj bi lahko naredili, a po zdajšnjem pravilniku nimamo nobenega načina za ukrepanje v teh primerih. Pari podpišejo kodeks po katerem bodo pravilnik upoštevali, ampak sankcij trenutno v pravilniku ni. Smo v fazi priprave na spremembo.” Težko pa je seveda sankcionirati par, ki naj bi šel na neko uradno tekmovanje, če si mora sam plačati vse stroške, in ko se vrne domov, mu Plesna zveza Slovenije povrne stroške, seveda glede na uspešnost uvrstitve. Lahko se zgodi, da par ostane brez prebite pare, če se recimo ni uvrstil vsaj med najboljših štiriindvajset.
Frediju Novaku se z zadnjimi dogodki nekako vrača plesni bumerang. Veliko prahu je letos povzročil z dejstvom, da v oddaji Zvezde plešejo nastopajo samo njegovi plesalci, ki res sodijo v sam slovenski plesni vrh. A zavoljo zabavljaškega nastopa, ki se bo končal konec maja, trpijo udeležbe parov na tekmovanjih, in še huje, pari nimajo časa trenirati, saj se morajo pripravljati in plesati s tako imenovanimi plesnimi vipovci. Vse zavoljo promocije plesa, kar je tudi pozitivno. Še najbolj pozitivno je za Fredijev plesni klub, saj menda starši množično vpisujejo otroke na plesne tečaje, ki jih vodi Fredijeva hčerka Tjaša. Tjaša naj bi menda zelo kmalu tudi prevzela vodenje kluba, ker sta Daniela in Fredi že utrujena od stalnih potovanj in podajanja plesnega znanja.
Daniela in Fredi menda počasi predajata klubske posle hčerki Tjaši (na sredini), ki je tudi plesalka in je letos maturirala.
Sicer je na tekmovanju v Kopru slavil par Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj, Miha Vodičar in Nadija Bičkova pa sta bila druga, čeprav menda zavoljo re-dancea, ki se ga lahko naredi, če sodniška ekipa tako določi. V soboto pa je nastopil tudi Andrej Škufca s soplesalko Melindo Torogyorgy in menda je že nekoliko ostareli plesalec ter solastnik gostinskega lokala Makalonca uprizoril pravi plesni šov.
Andrej Škufca in Melinda Torogyorgy sta izvedla atraktivni šov program.
Fotogalerijo si oglejte na www.fotomesec.com

View Gallery 7 Photos