Dušan Vodlan. Priznanje pomeni več kot kup zlata ali denarja

V soboto, 7. februarja, se bodo na državnem pokalnem tekmovanju zbrali plesalci v modernih tekmovalnih plesih. A pred tekmovanjem bodo zaploskali organizatorju, in sicer šefu Plesnega kluba Lukec Krško, Dušanu Vodlanu. Dušan bo namreč prejel najvišje državno priznanje za kulturne dosežke, in sicer zlato medaljo, ki mu jo bo podelil sekretar Zveze kulturnih društev Slovenije. Dušan bo priznanje prejel ob svoji 40-letnici dela v plesu, ki je mati vseh umetnosti in najlepši dvoranski šport. Prejel ga bo tudi za izjemen doprinos pri razvoju in napredku plesne kulture ter športnega plesa v Krškem, Posavju in v Sloveniji.

Dušan je že 40 let plesni aktivist.
V teh letih je razpredel svojo mrežo praktično v vsak kotiček naše domovine. Zato odhaja to priznanje tudi tokrat v prave roke. "Iskreno se veselim tega priznanja, ki je dokaz, da moj trud in trdo delo ter uspehi niso šli neopaženi mimo v svetu plesa, kulture in športa. Če dobro delaš in vsakodnevno napreduješ in napredujejo vsi okrog tebe, s katerimi na različne načine sodeluješ, potem si prav gotovo slej kot prej nagrajen. Takšnim, kot sem jaz, nam takšno priznanje leže na dušo bolj, kot če bi nam dali kup zlata ali denarja. Ponosen in ves prežet z novimi idejami in projekti, ki so pred mano, zrem v plesno in osebno prihodnost. Izvedel sem tudi, da je izredno malo Slovencev s tako visokim priznanjem in niti za prstov na eni roki jih ni iz vrst plesnih strokovnjakov. To me še bolj radosti in mi srce zaigra v notah in spominu na toliko ljudi, ki sem se jih na moji plesni poti z mojo srčnostjo dotaknil. Priznanje me ne obvezuje, saj me z moje poti ne morejo izmakniti niti padci niti vzponi in niti polena, ki mi jih nekateri že od nekdaj mečejo pod noge, niti podli in zahrbtni udarci. Vedno sem se zavedal, da ni važno, kolikokrat v življenju padeš, temveč kolikokrat se pobereš," ob priznanju razmišlja Dušan.
Podelitev in tekmovanje bosta potekali v dveh dneh v športni dvorani Ekonomske šole Brežice z začetkom v soboto ob 14.00.