Družina Vodlan v Paradi plesa: naši plesalci so prikrajšani

Brata Vodlan ali Vodlan Brothers kot Nicholas Brothers.

Družina Vodlan, ki ima svoje stalno plesno mesto v Krškem, je v celoti zapisana in predana plesu. Oče Dušan se je začel z njim ukvarjati pred petintridesetimi leti, ko je ustanovil Plesni klub in šolo Lukec. Priznava, da se je na začetku spogledoval celo s klasičnim baletom, a hitro je spoznal, da so za to potrebna še drugačna čustva kot le veselje do gibanja ter spoznavanja in druženja z različnimi ljudmi, predvsem vrstniki. Tako si je izbral družabne plese in obiskoval plesne tečaje standardnih in latinsko ameriških plesov pri različnih plesnih mojstrih ter se vzporedno vpisal v Celjsko folklorno skupino. Selitev v Krško, jasno zavoljo ljubezni, mu je preprečila nadaljevanje s folkloro, a Dušan je našel še druge plesne zvrsti, ki so ga navduševale. Danes je direktor kluba, trener, organizator vseh plesnih dogodkov, ki se vrstijo v Posavju. Dušan je brez dlake na jeziku in v oddaji Parada plesa je spregovoril tudi o tem, kako so njihovi plesalci prikrajšani za dobre plesne uvrstitve, da je mnogokrat slišal, kako naj bi bili njegovi plesalci trikrat boljši od ljubljanskih, če želijo postati državni prvaki. Ne glede na vse slabe trenutke pa pesimizma ne pozna.

Oče Dušan, sinova Sebastijan in Luka ter mama in žena Zorka: Vodlanom brez plesa živeti ni.
Seveda pa je v ples hote ali nehote potegnil tudi oba sinova. Sebastijan in Luka sta že vrsto let najboljša v domovini in tudi na svetu v stepu. Njegov mlajši sin Luka je osvojil že 12 medalj na državnih prvenstvih v standardnih in latinsko ameriških plesih ter 15 na državnih prvenstvih v stepu. Leta 2003 je osvojil tretje mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu v stepu. Že v svojem prvem članskem nastopu na državnem prvenstvu 2005 je postal državni prvak v stepu.
Luka Vodlan je najprej plesal športne plese, nato pa se je začel intenzivno ukvarjati s stepom.
Starejši Sebastijan je v stepu osvojil že 25 medalj, od tega kar 15 zlatih na državnih prvenstvih in bil štirikrat šesti na svetu. Sebastijan v klubu ni samo predsednik, ampak Dušanu že vrsto let pomaga kot mladi vaditelj ter poučuje standardne in latinsko ameriške plese, step, hiphop ter družabni ples za mladino in odrasle. V letu 2006 je pridobil licenco plesnega učitelja pri fakulteti za šport v Ljubljani in uspešno nadaljuje po poti, ki jo je pred mnogimi leti začel Dušan.
Vodlan Brothers, kot smo ju poimenovali in se ju je ta vzdevek že dobro prijel, pa sta se uvrstila tudi v polfinale šova Slovenija ima talent komercialne televizije Pop TV. Vse, česar niste vedeli o družini Vodlan, lahko izveste v oddaji Parada plesa v naslednjih terminih:
TV Paprika: TOREK, 4.5. OB 20.30, PONOVITVE: SREDA, 5.5. OB 20.00, SOBOTA, 8.5. IN NEDELJA, 9.5. OB 20.00
INFO TV: TOREK, 4.5. ob 21.00, PONOVITVE: SREDA, 5.5. ob 19.30, PETEK, 7.5. ob 20.30, SOBOTA, 8.5. ob 17.30, NEDELJA, 9.5. OB 14.00
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Arcadia Lightwear na Tržaški 222 v Ljubljani.
View Gallery 4 Photos