Davil ubogo Rusinjo. Plesalec Cigoj pretepel že šesto soplesalko!

Miša Cigoj se ne more s plesalkami raziti na miren način.

Temperamentni Ajdovec, plesalec Miša Cigoj, v zadnjem času bolj kot s plesom opozarja nase s škandali oziroma z agresivnim vedenjem do svojih plesalk. Po ustaljeni praksi so to največkrat ruske plesalke, ki ne kotirajo preveč visoko v plesnem svetu. Miša jim obljublja lepo kariero ne samo v Sloveniji, ampak tudi v svetu, nastani jih v garsonjero v Ajdovščini, potem pa se kalvarija začne. Ker se ne more odločiti, ali bi šel med profesionalce ali bi še vedno plesal v amaterski kategoriji ali bi plesal latinskoameriške ali standardne plese ali kar oboje, vedno pride do zadrege s soplesalkami.

Miša Cigoj in Nina Gerič na odprtju Ninine plesne šole v Mariboru.
Tako naj bi bilo že od njegovih začetkov dalje, ko je z Nino Gerič končal kariero zavoljo Jane Pokrovske. Nato je sledila Natalija Novožilova, ki je pretrpela marsikateri Mišev izpad in tudi kakšno buško. Vendar sta skupaj dosegla največje uspehe v svoji karieri; postala sta trikratna svetovna prvaka v kombinaciji desetih plesov. Anastazija je od Miše še pravočasno zbežala in danes je srečno poročena s svojim novim soplesalcem in živi v Moskvi.
Anastazija Novožilova je šest let preživela v burnem partnerstvu z Mišo
Za Anastazijo je prišla Aleksandra Malai, usodna Miševa ženska, s katero je bil nekaj časa tudi poročen. Aleksandra je Mišo zapustila tik pred božičnimi prazniki leta 2008 in to tako, da je spakirala v kovček samo najnujnejše stvari, da je bilo videti, kot da gre samo na obisk k staršem v Kišnov. No, pa se nikoli ni več vrnila.
Aleksandra Malai je bila menda Miševa najbolj usodna ženska do zdaj.
Potem je prišla Anna Matus, v katero je menda Miša še danes zaljubljen in ima tudi še vedno željo plesati z njo. A Moldavijka noče slišati niti o plesni zvezi, kaj šele o ljubezenski. Bila pa je vzrok, da se je na grob način znebil njene naslednice, in sicer Rusinje Olge Tarasove, ki jo je po hitrem postopku vrgel iz ajdovskega stanovanja.
Anna Matus ni želela več plesati z Mišem.
Grozil ji je celo s policijo, če stanovanja ne bo zapustila do določene ure. Olga je o Miši za naš portal takrat dejala, da ni samo nor, ampak popoln idiot. In zdaj se je zgodovina ponovila.
Olga Tarasova je menda odšla zaradi Anne Matus.
Njegova dosedanja soplesalka Natalija Ševčuk je doživela podobno usodo kot njene predhodnice. Menda naj bi z njo fizično obračunal na ponedeljkovem treningu v Miševi plesni šoli Maxim (poimenoval jo je Aleksandri Malai). V javnost so prišle govorice, da jo je Mišo davil na ponedeljkovem treningu. Mišo smo poklicali za komentar: ”Rad bi podal izjavo glede partnerstva z mojo sedaj že bivšo plesalko Natalijo Shevchuk. Omejil bi se samo na profesionalna dejstva. Po včerajšnjem treningu, ki je bil prvi pravi kondicijski trening v 6 mesecih najinega skupnega treniranja, sem ji povedal, da me v tem obdobju ni zadovoljila s svojim pristopom in odnosom k delovnim dogovorom. Razlogov je več, prvi, ker si ni več sposobna in pripravljena plačevati stroškov za svoje treninge, sam pa za oba ne zmorem plačevati, drugič se ni držala dogovorov o tem, da bi bilo smotrno leteti domov enkrat vsake dva meseca, temveč je bilo to tudi do 3-krat mesečno, in pa ker ne izvajava plana treningov določenih s strani trenerjev. Menim, da imam vso pravico do izbora pravega plesnega partnerja zase in prav tako kot ima Natalia pravico, da svoj prav poišče na Policiji, medijih ali celo sodišču. Za svoja dejanja, taka in drugačna sem vedno odgovarjal in tudi sedaj bom. Medijem sem se vedno odzval z izjavami, tudi takrat, ko se je govorilo, da sem spal z dvema srbskima sestrama prostitutkama v prestižnem hotelu v Beogradu in tudi lani, ko naj bi se brutalno znebil svoje tedanje plesne partnerke s tem, ko sem ji zagrozil, da bom poklical Policijo, če v 24 urah ne izprazni stanovanja, v katerem je bivala. Na obtožbe, ki krožijo v medijih bom odgovarjal pristojnim osebam, saj sem bil povabljen na razgovor. O tej zadevi ne bom dajal nobenih nadaljnjih izjav. Hvala za razumevanje in lep pozdrav Miša.” Kontaktirali smo tudi Natalijo, a se nam še ni oglasila.
Luka Vodlan in Anamarija Novak trenirata pri Miši, a agresije nista nikoli začutila.

Sicer pa nekateri plesalci in pedagogi, ki imajo kontakt z Mišom, pravijo, da nikoli v njem niso začutili agresije. Dušan Vodlan je v to še posebej prepričan. ”Te reakcije me res čudijo, saj nikoli nisem začutil nihanja v njegovem razpoloženju. Vem, da je eksploziven, a agresiven, tega pa nisem nikoli videl. Zato me vedno znova čudijo tovrstni komentarji ali pa ga vse te ženske res znajo spraviti ob pamet, da potem tako reagira. Z Mišem trenira moj sin Luka Vodlan s soplesalko Anamarijo Novak in ravno včeraj sta bila pri njem na treningu in nič ne vem, da bi se kaj takšnega dogajalo. Nasprotno, z Mišem sva dogovorjena, da bo na našem odprtem prvenstvu Krško Open z Natalijo odplesal šov program.” Najbrž iz tega ne bo nič, sicer pa si lahko spretni Miša na hitro najde novo plesalko.Mi vsi pa si želimo, da že enkrat neha s fizičnimi atrakcijami.
Mišev prvi plesni učitelj Franjo Kozar, ki je mnenja, da je Miša eden največjih slovenskih plesnih talentov.

View Gallery 8 Photos