Boštjan Zagorac: Miha Türk je moj prijatelj

Politik Boštjan Zagorac (na fotografiji s hčerko Lano) demantira, da bi bil možni avtor peticije.

Boštjan Zagorac nam je poslal demanti na članek Kaj te sereš, saj boš dobila izpisnico …, ki smo ga objavili 1.4. 2010 na našem portalu. Demanti objavljamo v celoti in nelektoriran.
“ V članku je zapisano, da naj bi jaz ( Boštjan ZAGORAC) bil glavni agitator za peticijo zoper MIha TURKA. Navedba nikakor ne drži. Dejstvo je, da sam ne poznam vsebine peticeje in je tudi nikoli nisem videl, prav tako nihče ni prišel do mene, z željo po podpisu omenjene peticije. Sam ali kdorkoli iz moje družine peticije ni podpisal in za v bodoče tudi nikoli ne bi podpisal nobene peticeje o prepovedi nastopanj katerega koli športnika v naši državi. V naši družini živimo v prepričanju, da je vsaka konkurenca dobrodošla, sploh če gra za panogo, ki je deficitna, ko gre za tekmovalce. Žalosti me dejstvo, da se moje ime uporablja za zlonamerne namene in da se skuša blatit moje ime. Še enkrat povdarjam, da nisem ne avtor in ne podpisnik nobene peticije zoper nastopanje kateregakoli športnika v RS. Kdorkoli pač izkorišča moje ime in moj status za zlonamerna dejanja zoper športni razvoj otrok, pa lahko z gotovostjo trdim, da LAŽE. V kolikor obstoji želja po razkrivanju resnice mojega pisanje, se splača pridobit vsebino peticije in njene podpisnike in z gotovostjo trdim, da mene ni med njimi, prav tako ni med podpisniki nikogar iz moje družine.
Sam nikoli ne skrivam svojih prijateljev in lahko zatrdim, da je MIha TURK moj prijatelj. Tudi to dejstvo, sledi temu, da nikoli ne bi naredil ničesar kar bi zaviralo njegov športni razvoj, zato je takšno pisanje še toliko bolj boleče. Drži, da je moja hčera plesalka, prav tako drži, da z Mihom plešeta v isti starostni kategoriji,  AMPAK PRAV TAKO DRŽI, DA STA PRIJATELJA IN ŽELIMO DA TAKO TUDI OSTANE.
In če si dovolim komentirat svoj pogled na plesno sceno po dveh letih spramljanja hčere na tem področju; zdi se mi, da se nekateri starši, ki se skrivajo za raznimi psevdomimi želijo pri svojih otrocih samo razultat in za njih je vse preslabo. Preslabi trenerji, pristranski sodniki, nikoli pa se ne zazrejo vase in najprej poiščejo krivdo drugje in redko ali nikoli pri sebi. Zdi se mi, da je to osnovna napaka pri športu nasploh v Sloveniji. Ples je vrjamem zelo velik finančni zalogaj za starše in to popolnoma razumem, hkrati pa razmišljam, kaj narediti, da bi ob kroničnem pomankanju dobrih parov, da bi ples postal dostopnejši. Če bi vso negativno energijo  usmerili v ta problem, bi ples na slovenskem vrjetno doživel razcvet. Sam vrjamem v delo trenerjev in vrjamiti mi, da bi tudi uspehi bili večji če bi starši pustili strokovnjakom prosto pot. Večina staršev (vključno z mano) je po mojih informacijah svoj najdalši ples odplesala na maturi, zato je vsako vmešavanje laikov v strokovno delo odveč, izživljanje svojih apetitov nad otroci pa nebuloza.
In naj mi bo, kot lajiku dovoljen še komentar obeh (standard in latino) državnih prvenstev; obe prireditvi sta bili po mojem prepričanju vzorno organizirani. Prva meta so dosegli pari, ki si to resnično zaslužijo. prvo mesto je samo eno in prepričan sem, da so ga dosegli najboljši pari, vsi starši, ki pa v to ne vrjamete in sugerirate na zarote, pa boste pač morali s tem živet in mogoče kdaj najt korajžo in se zagledat sami vase. KOnkurenca je vedno dobrodošla. Sodniki pa vedno sodijo po svojih najboljših močeh, so profesionalci in ne amaterji, tako kot mi starši, zato jih pustimo, da v miru opravljajo svoje delo.
Ne glede na razultate iz plesnih tekmovanj, sem na svojo hčero zelo ponosen. Njeno rojstvo je največji uspeh v mojem življenju in z gotovostjo lahko trdim, da nikoli ne bom doživel večjega. Ponosen sem nanjo zaradi nje same in ne zaradi plesa, upam, da ostali čutitete enako do svojih otrok.
Vsi tisti, ki pišete komentarje pod raznimi vzdevki, pa korajžo v roke in stojte za svojimi komentarji z imenom in priimkom, drugače ste navadne reve in slab zgled za vaše otroke. Sam sem, tudi v politiki vedno stal za svojimi stališči (ne trdim, da so bila vedno previlna) in to mi je v ponos. Vsak starš ima poklic in politika je moj poklic, ki se ga trudimn opravljati čim bolje, tako kot vsi. Prosim pa, da se moj status in položaj, predvsem pa moje ime nikoli več ne koristita v zle namene.
Pa brez zamere!!!!
Hvala
PS "USPEH JE OBDOBJE MED DVEMA NEUSPEHOMA, BREZ DA TE MINE NAVDUŠENJE" Churchil; upam da se vsi strši tega zavedajo
Lp Boštjan ZAGORAC

Miha Türk in Amadeja Horvat sta povzročila precej vetra na plesni tekmovalni sceni.