Bo župan Janković znogiral Fredija Novaka iz prostorov na Zadobrovški?

Fredija Novaka, na fotografiji objema plesalca Andreja Škufco, zaradi problemov boli glava.

Fredi Novak je letošnjo sezono začel s precej težko glavo. Poleg problemov, ki mu jih delajo slabe uvrstitve njegovih parov, sankcija Jurija Batagelja zaradi neprimernega vedenja na junijskem evropskem prvenstvu v latinskoameriških plesih, ga zdaj pesti še skrb zaradi prostorov. Objekt na Zadobrovški 88 v Ljubljani, kjer se nahaja plesna šola Fredi, je napreč vključen "v Letni načrt razpolaganja z nepremičninami premoženja MOL za leto 2010 in je predviden za prodajo", so nam sporočili z Oddelka za ravnanje z nepremičninami MU MOL. Fredi, ki ima sicer  pogodbo z MOL-om sklenjeno za nedoločen čas, pa žal nima nikakršne predkupne pravice, še manj, da bi bila MOL dolžna najemniku zagotoviti nadomestni prostor. Bo pa seveda Fredi "pisno obveščen, kdaj se bo prodaja izvršila". Zagotovo do konca letošnjega leta, čeprav cene na MOL-u še niso izoblikovali, jo bodo pa določili na podlagi cenitvenega poročila. Mesečna najemnina prostorov Frediju Novaku iz žepa potegne natančno 1.238,76 evrov. Fredidance d.o.o. je imel lani dobrih dvanajst tisoč evrov dobička, Plesni klub Fredi pa okoli 77.000 evrov. Sicer pa so ti podatki le delček zaslužka, saj se v plesnem biznisu, tako doma kot v tujini, največkrat operira z gotovino. Po mnenju nekaterih lastnikov plesnih šol bi bilo najbolje, da Fredi sledi Zoranu Kljunu, Tomažu Ambrožu ali pa Branku Padjanu, ki so vsi že doživeli probleme najemništva in se odločili, da si zgradijo oziroma adaptirajo lastniške prostore. "Tako vsaj veš, da je to tvoja naložba," je mnenje večine lastnikov prostorov.

Klan Fredi – hčerka Tjaša, Fredi in Daniela Novak.
Fredi Novak trenutnega stanja s prostori za naš portal ni komentiral, v neki širši družbi pa je dejal, da bi najraje vse skupaj prepustil hčerki Tjaši, z ženo Danielo pa bi se posvetila samo še sojenju in poučevanju v tujini. A menda ga vseeno skrbi hčerkina sposobnost, saj ima Tjaša poleg precej neuspešne plesne kariere na Hrvaškem tudi cel kup učnih težav s popravnimi izpiti in neopravljeno maturo. Še najraje pa bi videl za svojega naslednika plesalca Andreja Škufco, a se menda boji, da še vedno aktivni plesalec ni ravno spreten poslovnež, kar še predobro ve njegovo nekdanje dekle privatnica Katja Fašink. Andreju je namreč predlagala, še ko sta bila v zvezi, da prevzame v upravljanje kafič v Šentvidu, a je bil Andrej precej neodločen. Je pa bila zato bolj odločna Katja, ki je zvezo kmalu za tem prekinila.
Zvezde plešejo so bile prijetno usodne za par Nadija Bičkova in Peter Klinc, ki sta med tekmovanjem postala par zasebno. Nadija je namreč zaradi Petra prekinila zvezo z Mihom Vodičarjem.
V letošnji sezoni pa bo kljub temu nekaj veselja v taboru Fredi in kompanija. K sodelovanju v oddaji Spet doma jih je znova povabil Mario Galunič, in sicer v rubriki Zvezde plešejo, v kateri naj bi sodelovali, tako kot minulo sezono, samo Fredijevi plesalci. Zvezdnik nacionalne televizije se zaveda, da mu gledanost rešujejo plesalci, Fredi pa bo s procenti od 400 evrov bruto, kolikor znaša honorar za nastop plesalca v eni oddaji, vsaj malo izboljšal družinski in klubski proračun.
Damir Halužan in Anna Mashchyt naj bi ponovno sodelovala v Zvezdah plešejo; se jima lahko zgodi, da njuna privatno plesna zveza razpade?
View Gallery 4 Photos