Bo Nadijo Bičkovo na prvenstvu spodbujal Jan Plestenjak?

Kdo bo prvi? Damir Halužan in Anna Masyschts ali Miha Vodičar in Nadija Bičkova.

Organizator letošnjega državnega prvenstva, zakonski par Fredi in Daniela Novak, bo v soboto s štartom ob 15. uri napovedal slet najboljših slovenskih parov v latinskoameriških plesih. Na parketu športne dvorane Osnovne šole Koper se bo za naziv najboljšega para v državi potegovalo 71 parov, in sicer v osmih starostnih kategorijah. Letos prvič tudi v kategoriji profesionalcev, kjer plešejo trije pari, in sicer Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič, Miša Cigoj in Nika Bagon ter Luca Busoletti in Tjaša Vulič. Ali bo takšen vrstni red tudi v soboto, bomo videli.

Miša Cigoj in Nika Bagon.
Med seniorji pleše ponovno samo en par, in sicer zakonca Orehek, ki sta tako že obranila lanski naziv in bo nastop samo prezentacija možnega napredka. Med starejšimi mladinci na zmago računata Marcel Vodenik in Naja Dolenc, med mladinci pa bosta dala vse od sebe Ana Mesec in Jure Bergant.
Jure Bergant in Ana Mesec.
Obetavno je dejstvo, da med mlajšimi pionirji plešejo trije pari, favorita sta aktualna prvaka v standardu Jurij Špurej Soršak in Teja Frasuri Novak. Tako mlajši pionirji kot pionirji bodo svjoj finale končali v popoldanskem delu prireditve, na zmago med pionirji računata Brin Hlade in Tosia Robar Žerak. Mlajši mladinci, mladinci in starejši mladinci bodo plesali četrtfinale, ker je v teh skupinah prijavljenih več kot dvanajst parov, polfinale pa čaka člane. In članska kategorija bo prav tako zanimiva.
Brin Hlade in Tosia Robar Žerak.
Bosta aktualna državna prvaka Miha Vodičar in Nadija Bičkova uspela obraniti naslov ali bo to uspelo Damirju Halužanu in Anni Masyschts. Slednja namreč Miho in Nadijo na vseh tekmah v tujini premagujeta, menda pa Nadja in Miha pridno trenirata tudi pri Barbari Nagode Ambrož. Bo pa zanimivo videti, ali bo na tekmo v Koper prišel domnevno novi Nadijin ljubimec, pevec Jan Plestenjak, ki naj bi Nadjo že spodbujal na državnem prvenstvu v standardnih plesih v Lenartu. A Janu je uspelo izmuzniti se fotoaparatom in nekateri dvomijo, da je sploh bil v dvorani. Iz Strunjana, kjer Jan živi, do Kopra zdaj res nima daleč, in če pride navijat, bodo trači postali resnica, saj po običaju drugih gledalcev z izjemo staršev, dedkov in babic na državcih pač ne vidimo.
Damir Halužan in Anna Masyschts.
Seveda se  kolajni približujeta tudi Kristijan Burazer in Martina Plohl, nekako večna četrta. Z manjkom para Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva,ki sta se odločila sta, da bosta plesala angleške tekme in si tako zaprla možnost nastopa na državnem prvenstvu, saj Plesna zveza Slovenije kot članica Mednarodne plesne zveze upošteva sprejeto prepoved nastopanja na angleških tekmovanjih. Nekoliko zakomplicirano in nerazumljivo, a situacija na plesnem parketu pač ne more biti drugačna od splošnega stanja, ki vlada na vseh področjih. Sodniška ekipa je zaradi financ zožana samo na slovenske sodnike in za plesalce bodo usodni: Alenka Bohak, Brane Križnar, Andrej Novotny, Daniela Š. Novak, Verena Šulek, Meta Zagorc, Šana Vodnik in kot glavna sodnica ter delegat PZS Nataša Ambrož. Seveda tudi pri sodnikih že pred tekmo ne gre brez pripomb, saj so plesni krogi mnenja, da je za nekatere sojenje na državnem prvenstvu popoldanska obrt, ki jo opravijo trikrat na leto.
Organizatorja državnega prvenstva sta Fredi Novak in Daniela Škofic Novak, ki bo tudi v vlogi sodnice.
Če vas premami v Koper, boste za vstopnico v parterju odšteli 50 evrov, na tribuni veliko manj, in sicer od 10 do 20 evrov, če imate otroka starega do 7 let, si bo le-ta prvenstvo ogledal brezplačno, če pa je star med 7 in 15 let, pa vas bo vstopnica stala 5 evrov. Seveda ste vabljeni, da si v nedeljo preberete reportažo o dogajanju v Kopru.

View Gallery 6 Photos