Aljaž Škorjanec in njegova zvezda Emma izpadla iz bitke za plesni globus šova Strictly Come Dancing!

Aljaž Škorjanec in Emma Weymouth (foto: BBC1)

Pred dvema tednoma Nadija Bičkova, zdaj še Aljaž Škorjanec!

Pred dvema tednoma sta se od tekmovanja v šovu poslovila Nadija Bičkova in njen zvezdniški partner, nogometni vratar David James. Sledila je posebna, tematska oddaja za noč čarovnic, v kateri sta izpadla igralka Catherine Tyldesley in Johannes Radebe. Plesala sta ča ča ča, ki je bil usoden tudi za Deva in Dianne, ko smo imeli prvi šokanten izpad. Ta ples je res trd oreh za večino tekmovalcev.

Emma in Aljaž v sambi


Zadnja, sedma epizoda pa se je izkazala kot usodna za Aljaža Škorjanca oziroma njegovo varovanko, vikontinjo Emmo Weymouth. Njun tekmovalni ples je bila samba na I Don’t Care Eda Sheerana in Justina Bieberja. Za nastop sta dobila oceno 5 od strogega Craiga ter tri sedmice od preostalih sodnikov, torej seštevek 26, kar ju je postavilo na predzadnje mesto na lestvici sodniških ocen. Emmi so očitali zlasti premalo natančnosti in slabo držo. Pohvalili so Aljaževo koreografijo, predvsem zato, ker je bilo vse zaplesano v drži oziroma s kontaktom. Meni se je zdela Emma sicer malo premedla, vendar v vsakem trenutku elegantna, kar pri plesalkah zelo cenim.
V nedeljski oddaji smo izvedeli, da se bosta morala Emma in Aljaž za obstoj v oddaji pomeriti z Mikeom in Katyo, ki sta bila v plesnem dvoboju že tretjič. Športni novinar Mike Bushell je v tokratni oddaji plesal charleston, za katerega se je očitno maksimalno potrudil. Ker je bila točka hitra, energična in komična, je prepričal sodnike že v sobotni oddaji, saj je dobil precej visoke ocene in pohvale za svoj plesni napredek. Po plesnem dvoboju so bili sodniki enotni, da se je tokrat bolje odrezal Mike, zato sta se morala Emma in Aljaž posloviti.

Slovo Aljaža in Emme

Emma ni mogla zadržati solz, ko se je zahvaljevala Aljažu za njegovo skrbno delo in potrpežljivost, Aljaž pa ji je obljubil, da to ni bil njun zadnji ples. Pohvalil je njeno delovno etiko in se ji, kot se spodobi, če imaš opravka z damo iz visoke družbe, še zadnjič priklonil.

Karim in Amy v quickstepu

V igri je še osem plesnih parov, ki se bodo prihodnjič potegovali za pot v Blackpool, svetovno plesno prestolnico. Favoriti za finale ostajajo Karim in Amy, Kelvin in Oti ter Michelle in Giovanni. Paraolimpijec Will Bayley, ki je plesal z Aljaževo ženo Janette, se je moral zaradi poškodbe kolena odpovedati nadaljnjemu tekmovanju. Nekdanja nogometna igralka Alex pa je zaradi poškodbe plesalca Neila Jonesa tik pred snemanjem prejšnje oddaje že dvakrat plesala z nadomestnim partnerjem, Kevinom Cliftonom.

Alex in Kevin v American Smooth


Neilova poškodba je bila v tej seriji že tretja resnejša poškodba, kar je dokaj jasen pokazatelj, kako intenzivno in fizično naporno je to tekmovanje ter kako se sodelujoči maksimalno angažirajo za čim boljši nastop in uvrstitev. Kevin je imel manj kot uro časa, da se je naučil Neilovo koreografijo in vskočil. Kljub temu da je naredil nekaj manjših napak, je zadevo izpeljal odlično! Alex, ki je bila v prvih epizodah precej neprepričljiva, je kot nekdanja vrhunska športnica pokazala svoj tekmovalni duh in speljala nastop več kot odlično ter se prikupila tako gledalcem kot sodnikom. Ni mačji kašelj, če moraš kot amaterski plesalec, za katerega ponavadi skrbi profesionalec, naenkrat prevzeti nadzor in pomagati še partnerju.

Emma in Anton v rumbi

V zadnji epizodi se je zgodil še en zanimiv incident. Igralka Emma Barton, ki pleše z najstarejšim profesionalnim plesalcem v šovu, Antonom Du Bekeom, je zaplesala rumbo na Woman in Love Barbre Streisand. Igralka je postavna, lepa, mlada in pleše relativno dobro. Predvsem ima lepe noge in nikoli ne deluje neurejeno. Težava njune rumbe je bil ritem. Glavna sodnica Shirley Ballas je to seveda videla in pokomentirala, Anton pa ji je skakal v besedo in poskušal prepričati gledalce, da je lahko tudi drugače. Uboga Emma, ki ima poleg sodelovanja v šovu še redna snemanja nadaljevanke, v kateri igra, je dobila najnižje ocene za svoj nastop, čeprav za nepravilen ritem nikakor ni bila kriva sama. Na njeno srečo so jo glasovi gledalcev rešili ponovnega nastopa, po katerem bi bila zaradi končne odločitve sodnikov verjetno izločena prav ona.

Profiji v plesni točki na glasbo Eltona Johna


V otvoritveni točki nedeljske oddaje, ki je bila posvečena Eltonu Johnu, je imel glavno vlogo ravno Aljaž, ki je imel pozneje še točko ob glasbeni gostji Emeliji Sandé. Plesal je z Lubo Mushtuk, pridružila pa sta se jima še Johannes Radebe in Graziano Di Prima, ki sta s prvim istospolnim solo nastopom v Strictlyju namignila na možnost istospolnih tekmovalnih parov v bližnji prihodnosti. Producenti testirajo odzive gledalcev in glede na bučne aplavze iz občinstva v studiu in komentarje na družbenih omrežjih, bi se večina s tem sprijaznila.
Kljub temu da v tekmovalnem delu serije ni več ‘naših’, bodo prihodnje epizode šova vsekakor še vedno zanimive in bodo postregle še z mnogimi plesnimi poslasticami, zato vas vabim, da si jih ogledate na BBC 1 vsako soboto in nedeljo zvečer.