Najina skupna plesna zveza funkcionira zaradi dobrega in temeljnega komuniciranja

Pozdravljena, Brin in Laura. Ponavadi se videvamo trikrat na leto na državnih prvenstvih, in letos sta stala trikrat na najvišji stopnički v  vseh treh plesnih stilih. In zato je čas, da našim bralcem in bralkam razložita, kaj vama pomenijo ti letošnji naslovi.
Brin & Laura: Zelo sva zadovoljna, da nama je uspelo osvojiti vse tri naslove državnih prvakov. Za to sva trdo delala in s tem uspehom je trud tudi poplačan. Po teh uspehih sva še bolj motivirana in nama  dajejo  zagon za naprej. To so prav gotovo trenutki, o katerih marsikateri plesalec le sanja, in srečna sva, da sva midva te najine sanje tudi uresničila.
In ker je tudi konec leta, se delajo statistike, poročila itd. Sta zadovoljna z letošnjim delom, izkupičkom; kaj je bilo letos dobrega ali celo odličnega in kaj malo manj?
Brin & Laura: Z letošnjim letom sva zadovoljna, čeprav bi vedno lahko bilo še bolje. Zelo dobro je bilo, da sva se lahko predstavila na svetovnih prvenstvih, malo manj pa rezultat na svetovnem v standardnih plesih, kjer je bilo prisotne nekaj treme. Zadovoljna sva tudi z uvrstitvami na mednarodnih tekmah, saj nama je kar nekajkrat uspelo, čeprav je bila konkurenca velika, priplesati polfinale, celo 7. mesto.

Kam bodo usmerjene sile v letu 2018, saj prehajata iz mladinske kategorije v starejše mladinsko, kajne?
Brin & Laura: Ja, prihodnje leto prestopiva k starejši kategoriji. O rezultatih nisva razmišljala in si ne postavljava rezultatskih ciljev, tako sva na tekmah bolj sproščena. Najin glavni cilj pa je, da v plesu iz tekme v tekmo napredujeva, si nabirava izkušnje med starejšimi plesnimi pari in tako bodo posledično prišli tudi rezultati. Najino vodilo je, da delava ves čas dobro, postopoma, ničesar ni možno narediti čez noč.
Oba imata izkušnje s prejšnjimi plesnimi partnerji. Zakaj menita, da vajina plesna zveza danes deluje, plešeta pa skupaj od septembra 2015, kajne?
Brin: Da, res je. Skupaj pleševa že od 10. avgusta. Najina skupna plesna zveza funkcionira zaradi dobrega in temeljnega komuniciranja. Oba imava tudi veliko željo po napredku, ki je ključnega pomena pri nas plesalcih.
Laura: Pleševa od avgusta 2015. Z Brinom se dobro razumeva, kar je osnovni pogoj za dobro delo, ker v plesu pač ne moreš ničesar doseči sam. Veliko se pogovarjava, stvari rešujeva sproti, saj preživiva vsak dan skupaj kar nekaj ur. Imava skupne cilje, zato se o treningih in načinu dela hitro uskladiva. Ko se pogovarjamo o tekmah, ‘vskočijo’ tudi najini starši, tako da res sprejemamo odločitve skupaj, seveda tudi s trenerjem.
Brin, kaj meniš, da je pri Lauri najboljše?
Brin: Hmmmm. Dobro vprašanje. To je zelo težko reči, saj je Laura zelo dobra plesalka, ki ima zelo dobro izdelane cilje. Pri njej mi je najbolj všeč, da je prijazna, pridna in delavna.
In Laura, kaj je najboljše pri Brinu?
Laura: Brin je zelo zgovoren, kar je dobra lastnost, ker vem, da vse stvari pove, je iskren in ničesar ne skriva. Ima smisel za humor, to pomeni, da me zna spraviti v dobro voljo, če je meni kdaj primanjkuje. Cenim, da zna poslušati tako mene kot trenerja. Velikokrat mi pomaga pri prenašanju prtljage, kar mi veliko pomeni, saj jo imamo plesalke vedno veliko več. Torej, zna biti kavalir.
Sta člana PK Pingi, ki se je z novo sezono preimenoval oz. pridružil ekipi PK Salsero. Kdo so vajini dosedanji trenerji in kakšen odnos imata z njimi?
Brin & Laura: Ja, zdaj sva člana PK Salsero. Pred kratkim smo zamenjali ime kluba. Najin glavni trener je Miha Vodičar, ki je tudi dvakratni svetovni prvak. Z njim trenirava, že odkar pleševa skupaj. Vsa koreografija je njegova. Seveda trenirava tudi z Alenko in Brankom Bohakom, ki imata v klubu skupinske treninge. Včasih na pomoč priskočita tudi Tara Bohak in njen plesalec David Odstrčil. Z Mihom se odlično razumeva. Trening z njim je mešanica trdega dela in smeha. Oboje je pa potrebno, da se vsi dobro počutimo. Miha skrbi tudi za najin videz, kondicijsko pripravljenost, glede na to, da živi v Ljubljani, midva pa v Mariboru, naju tudi pokliče in nama poda nasvete kar po telefonu.
S kolegoma Ninom Djordjevičem in Ano Gedl ter trenerjem Miho Vodičarjem na letošnjem svetovnem prvenstvu v standardnih plesih.
Laura, ti imaš vedno tudi zelo lepe (in verjetno drage) obleke. Komu zaupaš oblikovanje, šivanje oz. izdelavo? Tudi ti sama kaj odločaš pri tem?
Laura: Največ oblek mi je do zdaj sešila gospa Elisangela Klarič. Obleko najprej nariše po mojih željah, potem pa seveda doda svoje predloge. Svoje mnenje k obleki poda tudi trener. Tako da je zašita obleka sestavljena na podlagi več mnenj. Obleke so seveda zelo drage in velik finančni zalogaj predvsem za moje starše. Želela bi si, da bi kdorkoli pomagal vsaj pri financiranju plesnih oblek. Zdaj je že v nastajanju nova standard obleka, šivilja in kreacija pa naj ostaneta še skrivnost.
Koliko pa menita, da je obleka pravzaprav pomembna pri vašem nastopu oziroma tekmah?
Brin & Laura: Obleka in zunanjost (make-up in frizura) sta zelo pomembna, saj je to ‘prvi stik’ s sodniki, zato dajeva oba velik poudarek na to, kako sva videti  na tekmah. Obleka namreč izseva celoten trud, ki ga vložiš v ples. Pri tem nama seveda pomagajo tudi trenerji, ki nama naredijo frizuro. Če se tekmovanje začne dopoldne, morava vstati že zelo zgodaj, da se urediva, kar je včasih naporno.
Kolikšen del dneva oziroma noči pa zaseda ples?
Brin: Trenirava petkrat na teden po tri ure na dan, tako da nama to vzame kar dober del popoldneva.
Laura: Plesu namenim velik del vsakega dneva. Trenirava praktično vsak dan po nekaj ur, prost je samo kakšen vikend, če seveda nisva na tekmi. Ker se včasih peljeva na trening tudi v Ljubljano, porabiva veliko časa tudi za vožnjo.
Preostali čas pa je namenjen čemu?
Brin: Preostali prosti čas, ki ga ni ravno veliko, je predvsem namenjen šoli. Se pa seveda najde kaj časa še za prijatelje.
Laura: Preostali čas posvetim šoli. Glede na to, da sem letos postala gimnazijka, potrebujem malo več časa za učenje. Prostega časa skoraj ni, včasih grem za sprostitev po nakupih s prijateljicami.
Brin, na FB-ju ali Instagramu, niti ne vem točno, kje, si objavil fotografijo s svojim dekletom, kar pomeni, da sta z Lauro dobra plesna partnerja in prijatelja, kajne? Kaj pomeni imeti dekle poleg vseh obveznosti, ki jih imaš?
Brin: Z dekletom na sliki sva zelo dobra prijatelja. Tudi z Lauro sva zelo dobra prijatelja, kar je pa potrebno, saj praktično večino popoldneva preživiva skupaj.
Laura, bije tudi tvoje srce za koga?
Laura: Srce mi bije samo za ples.
Kje pa vidita svojo  prihodnost? V plesu ali kje drugje?
Brin: Svojo prihodnost vidim v vlogi plesnega učitelja,  ampak seveda bi še plesal, dokler bom lahko, saj konec koncev je ples tista stvar, v kateri najbolj uživam.
Laura: Svojo prihodnost zagotovo vidim v plesu. Želim si dolgo in uspešno tekmovati, potem pa mogoče trenirati še mlajše.
Plesati pa je …?
Brin: Plesati pomeni neko doživetje, ki ga vsak občuti drugače. Meni ples predstavlja nek izhod iz resničnega življenja, v katerem vedno uživam in v katerega se lahko vedno zatečem.
Laura: Plesati je nekaj najlepšega na svetu.
Za konec še ena plesna rima, ki vaju spomni na Parado plesa.
Brin: Za vsak dan, za vsa plesna nebesa … tukaj je parada plesa.
Laura: Parada plesa poskrbi za polno ‘heca’.
Hvala za iskrene odgovore in se vidimo 27. januarja na državnem v standardnih plesih!

View Gallery 10 Photos