Želite raziskati razne izraze, spektre gibanja? Vabljeni na fluid delavnico

24. in 25. oktobra bo od 15. do. 19. ure na Parmovi 25 v Ljubljani potekala delavnica fluid balace pod vodstvom Katjuše Kovačič in Nikole Oreškovića. Fluid balance je program ozaveščanja ravnotežja v kakršni koli situaciji. Inspirira ga znanje plesa obeh učiteljev, capoeira, cirkusa, akrobatike in gledališča; iz prepleta teh fizično-kreativnih disciplin sta razvila specifično metodo in gibalni besednjak, ki ju delita preko umetniške produkcije in izobraževalnih programov.

Fluid balance je namenjen vsakomur, ki želi raziskovati različne izraze in spektre gibanja. Cilj je spodbuditi individualni telesni besednjak in uporaba tega znanja za razvoj lastnega gibalno-kreativnega "igrišča". Elementi so učencem predani v varnem okolju s profesionalno pomočjo. Koristnost delavnice: fokus uma in telesa, dolgoživost gibanja, dvostranska fluidnost, prostorsko telesna percepcija, zavedanje ravnotežja in postura telesa, amortizacija in suspenzija gibanja, statična in dinamična fleksibilnost, kreativno razmišljanje in samosvoja izraznost, odrska prezenca.

Delavnica je primerna  za začetnike in profesionalne gibalce (plesalci, capoeiristi, učenci/učitelji borilnih veščin, športniki, akrobati, igralci, cirkusanti, učenci/učitelje joge, pole dance, fitnes …). Več informacij na http://www.amazonas.hr/fluidbalance/si/