Začelo se je svetovno v hip-hopu. PK Lukec in David Stojanovič vice prvaki!

V Kielcah na Poljskem že prve kolajne. Mala formacija 2 iz PK Lukec je svetovni podprvak.

V torek, 23. oktobra 2018, je v Kielcah na Poljskem potekal prvi dan svetovnega prvenstva v hip-hopu. Prvenstva se je udeležilo tudi sedem plesalk iz Plesnega kluba Lukec, ki so priplesale v sam svetovni vrh in osvojile naslov svetovnih vice prvakinj, in iz kluba so nam sporočili: "Plesalke so si na državnem prvenstvu junija priplesale naslov državnih prvakinj in vstopnico za svetovno prvenstvo. Po lanskoletnem 5. mestu na svetovnem prvenstvu so bila tudi letos pričakovanja upravičeno visoka. Od začetka sezone so plesalke pridno trenirale in to se jim je tudi obrestovalo. V močni konkurenci v kategoriji hip hop malih skupin starostne kategorije člani 2 so se plesalke Mojca Tabor, Martina Grmšek, Mateja Kuntarič, Romana Krstič, Ksenija Vintar, Irena Vrhovšek in Karin Drenik prepričljivo prebile skozi predtekmovanje in si priplesale nastop v polfinalu. Skupina RAY (Really Adult Youngsters), kot so si dekleta dala ime, je polfinalni nastop opravila še nekoliko bolje in si prepričljivo priplesala finale.

Formacija 2 s koreografom Miho Pozničem. (foto: PK LUkec)

Skupina v isti zasedbi skupaj pleše že dve leti in v finalnem nastopu je prišla do izraza njihova povezanost, usklajenost, energija ter predanost plesu, in s takšnim popolnim nastopom so si priplesale srebrno medaljo in naziv svetovnih vice prvakinj v hip-hopu. Takšen vrhunski rezultat je možno doseči samo, če si z vsem svojim srcem in dušo predan, in to dekleta definitivno so, saj poleg redne službe in vseh družinskih obveznosti trikrat tedensko najdejo čas za intenzivni trening pod taktirko koreografa in trenerja Mihe Pozniča."

David Stojanovič na drugi stopnički. (foto: FB)

Oglasil se nam je tudi David Stojanovič oziroma njegov "tati" Mladen, ki je ponosno sporočil, da je David postal postal pionirski hip-hop solo podprvak: "Super zadovoljni smo; za moj okus je bil v finalu najboljši … in ne samo za moj … Sem preponosen, saj David pleše komaj dve leti. Kar se tiče organizacije, pa ni bilo energije kot na prejšnjih prvenstvih, kljub veliki obiskanosti ni nobene atmosfere. Kar se varnosti tiče, je pa super." Intervju z Davidom si boste lahko ogledali v nedeljo, 4. 11., ob 21.45 na TV3 v oddaji Parada plesa.

Generic Crew po osvojenem 6. mestu v zaporu. (foto: FB)

Nad uvrstitvijo svojih varovancev pa ni bil zadovoljen Dejan Gregl in je takole na družbenem omrežju FB komentiral dogajanje v Kielcah: "Mladinci so dosegli 6. mesto na svetovnem prvenstvu v Kielcah na Poljskem … Nismo zadovoljni, saj so danes bile skoraj za vse ekipe čudne sodniške odločitve, ampak smo se sprijaznili, da vedno ne bodo stali na stopničkah … Čestitke vseeno, fantje, sem jih pa moral nekako "kaznovati in poslati v zapor." In priložil fotografijo fantov Generic Crew.

Robi Grmek in Dejan Zečevič koordinirata naše plesalce na Poljskem. (foto: FB)

Slovensko ekipo spremljata trenerja Dejan Zečevič in Robi Grmek. O vsem dogajanju, ki se bo odvijalo do 27. oktobra in bodo poleg hip-hopa na sporedu še discipline electric boogie ter break dance, pa seveda po tekmi poroča Matevž Česen.

View Gallery 5 Photos