Vsi zadovoljni z državnim prvenstvom v kombinaciji desetih plesov!

Akim Pekunov in Maša Kastelic sta dopolnila zbirko naslovov državnih prvakov; kombinacija je bila njun tretji naslov letos. (Foto: Srečo Katona)

V soboto se je v Osnovni šoli Stična v Ivančni Gorici odvijalo zadnje državno prvenstvo športnih plesalcev!

Kombinacija desetih plesov je tista disciplina športnih plesalcev, ki se odpleše kot zadnja, in na ‘državcu’ je po številu vedno najmanj parov, ker vsi ne plešejo obeh stilov. Na parketu športne dvorane Osnovna šola Stična se je tako zbralo 36 plesnih parov in kar 27 solistov. Solisti se ‘nevarno’ približujejo številu sodelujočih parov.

Marko Vodnik in solisti v pionirski kategoriji z zmagovalcem Alexom Belajem, ki se je tik pred tekmo razšel s soplesalko Rubi Pocajt.

Na tekmi sem manjkala, zato bo danes samo zapis in dve izjavi, ki sta mi ju poslali dve udeleženki, in se jima zahvaljujem. Velika hvala pa gre fotografu Sreču Katoni, ki me je založil s fotografijami. Reportažo si boste pa kljub temu ogledali, saj je levji delež opravil moj snemalec Leonardo Vučemilovič skupaj z državnimi prvaki, ki ste podali izjavo. “V slogi je moč,” je na družbeno omrežje zapisala voditeljica prvenstva Metka Mesesnel Bizilj, in se z njo absolutno strinjam.

Nastija Fijolič in Ines Golobič

Takole piše paraplesalka Nastija Fijolič: “Zelo sem ponosna na naše novo pečene članice, odplesale so odlično! Kljub močni konkurenci so se vse odrezale maksimalno. Letos smo prvič imeli tudi kategorijo mladinke v razredu dva, kjer sta nastopili Nika Bratuš in Brina Rogelj, ki je osvojila prvo mesto. Laro Nedeljković že dobro vsi poznamo in je zaenkrat še vedno daleč najboljša med solistkami v razredu 2. Sama sem z odplesanim zadovoljna, si pa vsekakor želim večje konkurence v razredu 1, saj so vse novinke v razredu 2. G. Marku Vodniku pa čestitke za odlično organizacijo.”

Denis Nali in Julija Markovič Halik, državna prvaka med mladinci

Takole pa je razmišljala Petra Markovič, mama plesalke Julije Markovič Halik, ki je skupaj z Denisom Nalijem slavila v kategoriji mladincev: “Na splošno je bil dogodek lep. Dobra volja in energija sta bili prisotni in to mene na koncu najbolj veseli. Vroča dvorana, pa kakšni mini spodrsljaji so precej nepomembni, če so odnosi prijetni. Meni se iskreno zdi, da je vsakič več povezovanja med otroki in tudi starši iz različnih klubov, očitno pa se za dober namen lahko združijo tudi različni klubi. V soboto kar trije vključeni v organizacijo in izvedbo DP (Kazina, Bolero in Feniks).

Voditeljica tekmovanja Metka Mesesnel in ‘njeni pomočniki’: DJ Lukaš, Branko Bohak kot delegat Plesne zveze Slovenija in Aleš Čertalič, ki je zadolžen za izračun rezultatov.

Ga. Metka je v mikrofon komentirala: “V slogi je moč.” In jaz močno upam, da se bo temu sledilo! Verjamem, da je v organizacijo vsakega takega dogodka vloženega ogromno dela in napora, zato z moje strani samo pohvale vsakemu, ki je pripravljen sodelovati pri tem. Ga. Metka iz Feniksa je spet fantastično povezovala tekmo, naš Lukaš je bil odličen DJ, g. Vodnik in njegova ekipa sta pa poskrbela, da je vse gladko teklo. Zdaj malo oddiha, potem pa optimistično čakamo na novo sezono …”

Zmagovalca v starejšemladinski kategoriji, Kaja Katona in Mark Klemen, s snemalcem Leonardom Vučemilovičem

Reportažo bom pripravila za jesensko shemo na naši TV3 predvidoma v nedeljo, 24. 9. Tukaj pa foto utrinki Sreča Katone, ki je tudi slavil zmago hčerke Kaje Katona v kategoriji starejših mladincev.

Mlajšepionirska zmagovalca Teodor Nikšič in Melanija Matulin
Žan Skrbinek in Aneta Kavčič Računica (levo) sta zmagovalca v kategoriji pionirjev.
Oskar Preložnik in Mylana Poluliakhova (desno), zmagovalca med mlajšimi mladinci
Razpoložena zakonca Igor Razinger in Mojca Noč Razinger kot edina v kategoriji seniorji III
Roman Maček in Martina Smodiš v kategoriji paraples nimata konkurence.
Stefan Chiari in Neža Colja, zmagovalca v kategoriji under 21 in druga med člani
Defile
Nasmejani: Marko Vodnik, organizator; Branko Bohak, delegat Plesne zveze Slovenija, in sodniki Šana Vodnik, Andrej Novotny, Fredi Novak, Mateja Mazovec Janičijevič, Valerija Mbanwi, Nejko Peter Levak in Emil Ketiš.

Naj vas spomnim na zapisane misli Mirana Priteklja, ki je sodil zadnje državno prvenstvo v latinskoameriških plesih, ki je dejal za kategorijo solistvov: “Kategorija solo plesalcev postaja vedno bolj množična. Vsekakor podpiram tovrstno aktivnost, a se kljub temu sprašujem, v kateri smeri gre svet. Solo plesna vadba je vedno bolj popularna, ples v paru pa nazaduje po vsej Evropi. Postajamo družba individualistov. V širšem družbenem kontekstu to ni dobro za nikogar. Moja generacija je zrasla v družbi, kjer so bili stik, komuniciranje in druženje z nasprotnim spolom cilj vsakega posameznika. Moderna tehnologija nas odvrača od osnovnih človeških potreb po komunikaciji in posledično sreči v vsakdanjem življenju.”

Zmagovalka mladinske kategorije med solistkami Monika Rant z Laro Bržan, Evo Kraner, Ano Ornik in Špelo Elizabeto Štembal Vacik.
Mlajše mladinke in zmagovalka Nika Kofler, Kaja Kmet Džamdžič, Manca Selič in Jana Pejčič.
Starejši mladinki: zmagovalka Kaja Fidler Jurič in drugouvrščema Tjaša Kristan.
Lara Lah državna prvakinja med solo članicami.
Ema Selič je državna prvakinja med pionirskimi solistkami. (foto: Srečo Katona)