Vodičar&Bičkova izboljšala uvrstitev. Nadija navijala za svojega Rusa

Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta zadovoljna z nastopom v standardu. (Foto: Marko Mesec)

V Aarhusu na Danskem se je včeraj končalo evropsko prvenstvo v standardnih plesih, na katerem je tekmovalo enainšestdeset parov.

NRGi Arena je bila prizorišče evropskega prvenstva v standardnih plesih. (Foto: WDSF)
Zmage sta se veselila domačina Emanuel Valeri in Tania Kehlet, ki sta bila lani druga tako na evropskem kot na svetovnem prvenstvu. "Zelo sva vesela, da sva zmagala na domačih tleh. To je dvojna sreča. Zmaga in zmaga na domačih tleh. To se ne zgodi ravno pogosto," sta po tekmovanju povedala nova evropska prvaka novinarki Mednarodne plesne zveze WDSF Heidi Goetz.
Nova evropska prvaka Emanuel Valeri in Tania Kehlet. (Foto: WDSF)
Tudi mi smo imeli dve plesni železi v ognju. Vstopnico za nastop na evropskem prvenstvu sta si priplesala druga z letošnjega državnega prvenstva Miha Vodičar in Nadija Bičkova ter peta z državnega Tine Kranjc in Saša Ul. Tine in Saša sta v članski kategoriji prvič nastopila na evropskem prvenstvu, odplesala samo eno rundo in pristala na devetinštiridesetem mestu. Za njima je ostalo samo dvanajst parov. "V Aarhusu sva se udeležila najinega prvega uradnega prvenstva v članski kategoriji, drugače sva na svetovnih in evropskih prvenstvih nekajkrat že zastopala barve Slovenije, le da je takrat šlo za starejše mladinsko konkurenco. Želela sva si uvrstitve med top 48, kar je bil dosegljiv cilj, zato sva malce razočarana nad nehvaležnim 49. mestom. Je pa najin prvotni cilj predstavljala predvsem dobra in sproščena plesna predstava, kar nama je v večji meri tudi uspelo realizirati. O izpolnitvi plana treningov in priprav na prvenstvu bi težko govorila, saj sva se še vsega tri tedne nazaj sploh borila za vozovnico na prvenstvo, zato najin trening v zadnjih treh tednih ni veliko odstopal od normalnega. Saša je nosila novo črno-marelično obleko sešito v Gigadanceu. Prvenstvo je bilo lepo organizirano, v dvorani pa so s pomočjo bogatega "light-show-a" pričarali res imeniten ambient," sta za naš portal komentirala prvenstvo Tine in Saša.
Tine Kranjc in Saša Ul sta zasedla devetištirideseto mesto. (foto: Marko Mesec)
Za devet mest pa sta svojo lansko uvrstitev izboljšala Miha Vodičar in Nadija Bičkova, ki sta zasedla delitev triindvajsetega in štiriindvajsetega mesta. "Po najini in Alenkini oceni (trenerka Alenka Bohak, op.a.) sva odplesala odlično. V standardu sva ogromno napredovala, tako da že komaj čakava na kombinacijo v juniju na Madžarskem," sta po tekmi sporočila Miha in Nadija, ki je plesala ponovno v novi obleki domače blagovne znamke Fabulize by Larisa Bičkova. Tokrat je pri kreaciji sodeloval tudi Matevž Ogorelec. Je pa Nadija navijala tudi za dobro uvrstitev svojega fanta Sergeja Konovalceva, ki je s sestro Olgo zasedel stopničke. Uvrstil se je namreč na tretje mesto. Nadija in Sergej svojo zvezo dobro skrivata, par pa sta že nekaj časa. Zaljubila naj bi se lani avgusta na odprtem prvenstvu Nemčije, in ljubezen kar traja ne glede na razdaljo in ne glede, da Nadiji vsak teden mediji pripisujejo novo romanco.
Brat in sestra Sergej in Olga Konovalcev sta se veselila tretjega mesta. (Foto: WDSF)
Na prvenstvu pa je nastopila še ena slovenska plesalka, in sicer Tara Bohak, hčerka trenerskega para Alenke in Branka Bohaka, ki je s soplesalcem Davidom Odstrcilom pravzaprav dosegla najboljše mesto med slovenskimi plesalci. Sedemnajsto do osemnajsto mesto pa je Tara žal priplesala Čehom.

View Gallery 5 Photos