Vabljeni v Intakt. Prepustite se, zaplešite in začutite radost v duši

Plesni studio Intakt vabi na teden odprtih vrat, in sicer od 19. do 25. januarja 2015. V Intaktu se ustvarjanje skozi ples začne pri štirih letih in se nikoli ne konča. Umetniško in programsko ga vodi plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja Nataša Tovirac. To je prostor, kjer se že 28 let skozi različne izobraževalne programe v umetnosti plesa kalijo otroci, mladostniki, odrasli ali starši in stari starši.

Sodobni ples ima svojo tehniko, orodja za spodbujanje domišljije in ozaveščanje lastnega vira v ples, ki je od nekdaj v nas. Plesa ne učimo, le odkrivamo ga v sebi in skozenj svoje telo tehnično brusimo z vajami, z različnimi nalogami kjer misel kroji gib, moč in fleksibilnost uma. Vadba je  lahko sproščena igrivost in hkrati intenziven celosten trening, ki krepi telo, um in duha, tako se kot diamanti brusimo na vseh nivojih.
Ekipo profesionalnih plesalcev, koreografov in pedagogov v PS INTAKT, ki vodijo 12 različnih tečajev predstavljajo pedagogi sodobnega plesa, ki so se šolali na akademijah v tujini in doma, Igor Sviderski, Nataša Živković, Maja Kalafatić, Nataša Tovirac in Veronika Valdes, pedagoginja  izraznega plesa, mojstrica plesne improvizacije je Jasna Knez, balet poučuje Špela Repar Lomovšek, ustvarjalni ples za otroke pa pokrivajo Dominika Kacin, Sabina Schwenner, Maja Kalafatić in Nataša Tovirac, vse prekaljene mentorice z veliko izkušnjami pri sistematičnemu plesno ustvarjalnemu delu in psihomotoričnemu razvoju otrok.
Novost v slovenskem prostoru Shakti Dance – jogo plesa poučujeta Aleksandar Banić in Nataša Tovirac, slednja vodi tudi jutranjo vadbo kundalini joge. Poleg rednih tedenskih tečajev organizirajo tudi video plesne večere, vikend plesne delavnice in petkove delavnice za raztres po napornem tednu, ki združujejo jogo in gong kopel, pod vodstvom Katarine Hohnec in Vladimirja Janca. Vsako leto nastopajo na festivalih otroške plesne ustvarjalnosti PIKA MIGA in festivalu mlade plesne ustvarjalnosti ŽIVA, ki sta državna festivala na najvišjem nivoju, udeležujejo se mednarodnega tekmovanja plesnih miniatur OPUS1 z avtorskimi plesi svojih plesalcev. Ob koncu vsake sezone sklenejo svojo ustvarjalnost v celovečerni predstavi na odru Centra kulture Španski borci, letos bo ta 11. junija 2015.
… (Foto: Sunčan Stone)
V tednu odprtih vrat bodo na svoj račun prišli tako otroci kot odrasli. Otroci bodo lahko uživali v ustvarjalnem plesu za otroke. Moto plesnih uric studia Intak je druženje ob ustvarjanju in raziskovanju skozi gib in ples. Otroku prisluhnejo in ga povabijo v proces raznolikega sproščenega giba, podprtega z različnimi vsebinami, ki spodbujajo otrokovo domišljijo in spontano ustvarjajo ples. S povabilom predlagajo in ponudijo plesno ustvarjanje kot kraljestvo, v katerem je vsak otrok varen in svoboden v svojem izražanju telesa, čustev, misli in spoznanj. Predvsem pa ob tem močno uživajo. Za odrasle pa bodo na voljo tečaji za sprostitev, moč in energijo, kjer vsakdo lahko najde svoj izraz skozi ples, bodisi bolj tehnično dovršenost, bodisi sproščen in energije poln odnos do ustvarjanja in raziskovanja. Vse to vzpostavlja ravnovesje v telesu, umirja um, dviga fizično moč ter ob odkrivanju različnih izzivov za telo, um in dušo prinaša globoko sprostitev, samozavest in stik s seboj. Vse to nas skozi ples, gib, glas, zvok, ob glasbi ali v tišini usmerja v lasten center in neskončen vir potenciala. Udeležba na tečajih v tednu odprtih vrat je brezplačna. Še več informacij na www.intakt.si.

View Gallery 5 Photos