V Paradi plesa. Tina Bedenik Schmautz & dr. Henrik Neubauer ob mednarodnem dnevu plesa!

Tina Bedenik Schmautz in dr. Henrik Neubauer v Paradi plesa (foto: Lea Slapar)

Vabljeni na ogled Parade plesa danes ob 18.45 na TV3!

V Paradi plesa gostim Tino Bedenik Schmautz, ki je vodja T Studia in je lani praznoval 20 let obstoja. Deluje v Ljubljani in Grosupljem, v njem pa gojijo vse plesne zvrsti. Tina sama sicer ne pleše več, vodi pa vse niti svojega plesnega studia. Njeni varovanci posegajo po odličnih uvrstitvah na prvenstvih in festivalih, sama pa se ljubiteljsko ukvarja tudi z izdelovanjem kozmetike.

Tina Bedenik Schmautz (foto: Lea Slapar)

Prihaja 29. april, mednarodni dan plesa, in čas je za poslanico, ki jo je letos napisala umetniška direktorica korejskega baleta Kang Sue Jin.

Kang Sue Jin je avtorica letošnje poslanice ob mednarodnem dnevu plesa.

Gost bo dr. Henrik Neubauer, ki je bil iniciator tega dneva. Letos bomo ta dan praznovali že 40- ič in dr. Neubauer nam bo povedal, kdo vse je že napisal poslanice in zakaj je ravno 29. april tisti dan, s katerim obeležujemo dan plesa, in zakaj so izbrali rojstni dan baletnega reformatorja Jeana Georgesa Noverra.

Dr. Henrik Neubauer je zaslužen za dan plesa. (Foto: Lea Slapar)

Oddajo si lahko premierno ogledate danes zgodaj zvečer ob 18.45 na TV 3; ponovitve pa še v sredo, 20. aprila, ob 15.00, v soboto, 23. aprila, ob 12.00 in v nedeljo, 24. aprila, ob 21.30. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!