V Paradi plesa! Praznujemo mednarodni dan plesa s Henrikom Neubauerjem in plešemo hip-hop z Niki Jacqueline Vrabič!

Dr. Henrik Neubauer in Niki Jacqueline Vrabič bosta gosta oddaje Parada plesa. (Foto: Lea Slapar)

Vabljeni k ogledu današnje Parade plesa zgodaj zvečer ob 18.45 na TV3.

V Paradi plesa, še vedno edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vas vabimo v družbo Niki Jacqueline Vrabič, koreografinje in vodje plesnega kluba Vibe, ki pravi, da je ples svoboda. Z ekipo deluje na Mladinski ulici v Mariboru, pod njenim okriljem pa plešejo tako tekmovalci kot ljubitelji plesa.

Niki Jacqueline Vrabič

Prihaja 29. april – svetovni dan plesa, za katerega je zaslužen slovenski režiser, koreograf, publicist dr. Henrik Neubauer, ki je včeraj praznoval svoj 92. rojstni dan in mu ob tej priložnosti čestitamo in želimo še naprej tako vitalno akcijo. Povedal bo, kako je do tega dneva sploh prišlo in kako je prepričal Mednarodni gledališki inštitut pri Unescu, da plesni ustvarjalci potrebujejo svoj dan.

Dr. Henrik Neubauer (foto: Lea Slapar)

Običaj je, da se ob tej priložnosti napiše poslanica, in to izpod rok kakšne mednarodne plesne oziroma baletne zvezde. Letos je ta čas pripadla baletnemu plesalcu stuttgartskega baleta Friedemannu Vogelu.

Oglejte si napovednik oddaje.

Oddajo si lahko ogledate premierno danes zgodaj zvečer ob 18.45 na TV3 in v ponovitvah v sredo, 21. aprila, ob 15.00, v soboto, 24. aprila, ob 12.00 in v nedeljo, 25 aprila, ob 18.45. Parada plesa vsako drugo nedeljo zgodaj zvečer, ker je dan s plesom odličen dan!