Pomladne delavnice z Urško Centa so znova tu!

(Foto: Carlos Pascual)

S prihodom pomladi se po dolgih šestih mesecih končno prebujajo tudi moje delavnice. Potekale bodo že naslednji konec tedna, in sicer v Ljubljani, vsega pa se bo možno udeležiti tudi v online obliki. Gre za dva teoretska seminarja, kjer se bomo učili o stilih flamenka, njihovi metriki, glasbenih osnovah in prepoznavanju ter se urili v palmasih kar priporočam vsem, ki šele spoznavate flamenko, kot tudi tistim, ki plešete že dolga leta, a čutite, da vam manjkajo nekatera izhodišča za razumevanje glasbe in njene povezave s plesom in plesno raziskovalno delavnico flamenka brez čevljev.

(Foto: Andrej Lamut)

Dih, tok in improvizacija: namenjeno plesalcem, ki si želite globlje povezave s svojim telesom, občutka organskosti premikanja in večjega nadzora nad gibom. Flamenko bomo plesali brez čevljev po moji metodi ‘bosonogi flamenko’, ki prvine flamenka prestavlja v kontekst ozaveščanja telesa in prostor posamezniku lastne plesne ustvarjalnosti.

(Foto: Saša Huzjak)

Palos in metrika: didaktično predavanje s pomočjo delovnih listov in projekcije. Teme seminarja so: ritem in taktovski načini, melodija, harmonija, lestvice in modusi v flamenku, palmas, osnovne plesne strukture v glavnih stilih flamenka. Vsebina seminarja je sestavljena po temeljih predavanj flamenkologa Faustina Núñeza in glasbenika Pedra Sanza.

(Foto: Anka Simončič)

Palos in zgodovina flamenka: namenjeno plesalcem, ki si želite globljega vpogleda v povezavo giba flamenka z glasbo in tako bolje razumeti vsebino in govorico umetnosti flamenka. Teme seminarja so:prelet razvoja glasbe in plesa tekom zgodovine, socialni okvir, v katerem je v preteklosti nastal flamenko, flamenko danes, struktura petja za ples v glavnih stilih: alegrías, soleá, tientos-tangos, seguiriyas, fandangos.
Vsebina seminarja je sestavljena po temeljih predavanj flamenkologa Faustina Núñeza in glasbenika Pedra Sanza. Udeleženci boste prejeli tudi delovni material. “Early bird’ cene prijave do vključno ponedeljka, 19. 4.! 10 odstotkov popusta! Plesna delavnica: 20 evrov; 1x seminar teorije: 25 evrov; 2x seminar teorije: 40 evrov; paket delavnic: 55 evrov. Prijave in informacije: centa.urska@gmail.com (sporoča flamenko plesalka, koreografinja in pedagoginja Urška Centa in vabi, da se ji pridružite na flamenko delavnicah)