Urška vabi na veliko plesno tekmovanje Ljubljana Open 2013

Kljub temu, da je Slovenija majhna in ima sorazmerno malo registriranih tekmovalnih parov, velja v plesnem svetu za velesilo z velikim številom odličij na uradnih prvenstvih. Plesalci jih dosegajo v vseh starostnih kategorijah in to v standardnih, latinskoameriških plesih in kombinaciji desetih plesov. Kar nekaj slovenskih plesnih parov je doseglo tudi naziv svetovnih in evropskih prvakov. Verjetno se po številu naslovov na prebivalca uvrščamo v sam svetovni vrh, če ne že na prvo mesto.

Na plesnem turnirju bodo nastopili Miha Vodičar in Nadija Bičkova …
Med mladimi plesalci v slovenskih klubih se že kažejo novi talenti, ki bodo tudi v prihodnosti lahko posegali po novih naslovih. Slovenija slovi tudi kot odličen organizator velikih prestižnih tekmovanj in prepričana sem, da bomo v naslednjih dneh ta sloves zopet potrdili, saj smo v preteklosti že organizirali nekaj zelo uspešnih svetovnih in evropskih prvenstev. Slovenija ima svoje predstavnike v predsedstvih Svetovne plesne zveze WDSF, Svetovne rock’n’roll konfederacije WRRC in profesionalne divizije pri Svetovni plesni zvezi WDSF PD, tako da igra pomembno vlogo tudi pri odločanju o smernicah in pravilih na svetovni ravni.
… Nino Kleindienst in Urška Bencak …
V Ljubljani bo 13. in 14. aprila 2013 ponovno veliko mednarodno plesno tekmovanje s tradicionalnim imenom Ljubljana Open, ki ga organizirata plesni klub in plesna šola Urška. Letošnji plesni turnir ima oznako World Open, kar je najvišji rang tekmovanj za svetovno točkovno lestvico. V soboto, 13. aprila, bodo pari v najmočnejši članski konkurenci tekmovali v latinskoameriških plesih, v nedeljo, 14. aprila, pa v standardnih plesih. Plesalo se bo tudi v vseh preostalih starostnih kategorijah, od najmlajših pionirjev do najstarejših seniorjev. Barve Slovenije bodo zastopali najboljši slovenski pari v vseh starostnih skupinah, med njimi tudi Miha Vodičar in Nadiya Bychkova, aktualna državna prvaka v latinskoameriških plesih in kombinaciji desetih plesov ter svetovna podprvaka v kombinaciji desetih plesov.
… Vitam in Barbara Kodelja …
Tekmovanja se bosta udeležila tudi Vitam in Barbara Kodelja, ki sta Sloveniji priplesala naslov svetovnih prvakov v standardnih plesih med seniorji. Med mladinci bosta nastopila Nino Kleindinst in Urška Bencak, ki sta aktualna državna prvaka v standardnih in latinskoameriških plesih in četrtouvrščena na zadnjem svetovnem prvenstvu mladincev v latinskoameriških plesih. Med pari, od katerih se pričakujejo vidne uvrstitve, bosta tudi Kristijan Burazer in Martina Plohl, ki bosta Slovenijo letos predstavljala na evropskem in svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih. Pričakujejo se uspešni nastopi slovenskih parov v vseh starostnih kategorijah ini čim več finalnih uvrstitev in tudi kakšno medaljo.
… Kristijan Burazer in Martina Plohl …
Na letošnjem tekmovanju Ljubljana Open pričakujejo več kot 300 parov iz 30 držav. Največ tekmovalcev prihaja iz sosednjih držav, prijavili pa so se tudi tekmovalci iz Islandije, Kanade, Kazahstana in Izraela. Pričakujemo da se bosta tekmovanja udeležila Nino Langella in Kristina Moshenskaya,  aktualna svetovna prvaka v latinskoameriških plesih in brat in sestra Konovaltsev, finalista svetovnega prvenstva v standardnih plesih.
… Nino Langela in Kristina Mošenska.
Sodniško ekipo bo sestavljalo 20 sodnikov, ki imajo mednarodno sodniško licenco WDSF in prihajajo iz 15 držav: Heinz Spaeker, Nemčija; Heidi Goetz, Avstrija; Monique de Maeschalck, Belgija; Fabio Bosco, Italija; Guy Rosen, Luxemburg; Morton Somodi   Romunija; Judith Sandor, Madžarska; Ismet Čamdžić, Hrvaška; Goran Knežević, Srbija; Todor Miladinov, Makedonija; Sergej Milicija, BiH; Viktorija Savanović, BiH; Petr Horaček, Slovaška; Ismet Muftuoglu, Turčija; Anastasia Titkova, Rusija; Alexey Galchun, Rusija; Franjo Kozar, Slovenija; Meta zagorc, Slovenija; Verena Šulek, Slovenija; Branko Bohak, Slovenija. Chairman je Marko Vodnik; izračun rezultatov Ljubiša Tomić. Za glasbo bo poskrbel Dušan Stojanovič. Prireditev bosta vodili Nataša Ambrož in Metka Mesesnel- Bizilj.
Prireditev bosta povezovali Nataša Ambrož in …
… Metka Mesesnel Bizilj.
Prireditev bo potekala  na Gospodarskem razstavišču, v pritličju nekdanje stavbe Slovenijalesa. Gledalci bodo lahko dva dni uživali ob vrhunski plesni predstavi in odlični glasbi. Dopoldanski del prireditve se bo pričel ob 10. uri, večerni del z vsemi finalnimi nastopi pa ob 18 30. V večernem delu bodo tudi finala mlajših mladincev, mladincev, starejših mladincev in seniorjev.

View Gallery 8 Photos