Svetovno. Vučina & Jereb boljša od državnih prvakov Lazič & Pinter

Vodja Martina Plohl in naša para Lazić & Pinter in Vučina & Jereb. (Foto: Donald Keranović)

Po precej burnih dnevih, o katerih smo pisali na našem portalu na linku https://www.paradaplesa.si/?Id=360_stopinj&View=novica&novicaID=3911&notr=1#.VnW4WU9vAa4 in so se odvijali pred odhodom para Matic Vučina in Žana Jereb na svetovno prvenstvo za mladince v latinskoameriških plesih, pa sta mladinca opravičila svojo pot v Latvijo.

… Matic Vučina in Žana Jereb …
Ekipa sodnikov v Rigi, med katerimi ni bilo našega predstavnika, ju je sodila na delitev šestinštiridesetega in oseminštiridesetega mesta, kar je enaka uvrstitev kot lani za par Ivan Jarnec in Ana Ekart. "Zelo sva vesela, polna vtisov. Nepopisen občutek je bil biti del množice najboljših parov na svetu in seveda zastopati Slovenijo. Za naju je bilo to prvo svetovno prvenstvo, zato sva z zasedenim 46. mestom zelo zadovoljna. Po tihem sva si želela druge runde in uspelo nama je, torej je najin cilj dosežen. Zadovoljna sva z nastopom, še posebej s plesom v 2. rundi, v kateri sva bila neobremenjena in sva zares uživala. Prvenstvo je bilo super organizirano, dvorana lepo, praznično okrašena, polna glasnih navijačev, super vzdušje. Res hvala Nataliji (Banovič, op.a.) in Donaldu (Keranoviću, op.a.) ki sta bila ves čas ob nama in skrbela, da je šlo vse, kot mora. Največja zahvala velja seveda najini enkratni glavni trenerki gospe Barbari Nagode Ambrož. Hvala tudi Vedranu Čeliču in pa vsem, ki so doma stiskali pesti za naju in naju bodrili že pred odhodom na prvenstvo pa tudi tekom prvenstva. Hvala staršem za vse! In seveda lep pozdrav v Slovenijo," sta za naš portal komentirala včerajšnji nastop Matic in Žana.
… Uroš Lazič in Maruša Pinter …
Državna prvaka  Uroš Lazič in Maruša Pinter sta bila slabša od Matica in Žane ter zasedla enainpetdeseto mesto, lani sta delila štiriinšestdeseto do sedeminšestdeseto mesto in s to uvrstitvijo zaključila tekmovanje v mladinski kategoriji. Za naš portal pa komentarja nista poslala. Tekmovalo je šestinšestdeset parov. Uradna spremljevalka obeh naših parov pa je bila Martina Plohl, sicer članica ŠRKD Diamant, ki je takole ocenila nastop in tekmovanje: "Kot vedno je Riga ponovno priredila izjemno lepo svetovno prvenstvo za mladince. Organizacija je bila na visokem nivoju, glasba je bila čudovita, prav tako pa tudi vzdušje v dvorani. Z nastopom obeh naših parov sem zelo zadovoljna, saj sta oba para pokazala dober ples, veliko želje in pozitivne energije, prav tako pa tudi napredka. Naša para sta bila na tem prvenstvu tudi urejena do potankosti (obleke, frizure). Moram reči, da bi rezultat po mojem mnenju bil lahko nekoliko višji, a kljub temu je kvalitetno odplesano prvenstvo obeh parov tisto, na kar se moramo fokusirati in biti ponosni, saj nas bo le to pripeljalo do novih uspehov."
… dvorana v Rigi …

Zmaga je šla v Rusijo, in sicer sta slavila Egor Kulikov in Maria Goroško. Tekmo je za naš portal komentiral spremljevalec obeh parov Donald Keranović, sicer direktor plesnega kluba Samba, za katerega plešeta oba para. "Oba para sta prišla naprej eno kolo. Upal sem glede na to, kar sta pokazala, da bosta oba para prišla še eno kolo naprej. Organizacija je v primerjavi z Moldavijo na 10-krat višjem nivoju. Dvorana lepa, velika, lepo okrašena. Vse pohvale organizatorju. Edino zaradi pozne prijave nismo vsi v istem hotelu, ker je bil en žal popolnoma poln. Z odplesanim sem zadovoljen. Konkurenca pa je glede na to, da so sami državni prvaki svojih držav, zelo velika in močna."
Slovenska plesna ekipa in njihovi podporniki.

Doma pa se prah okoli nominacije para Vučina & Jereb na svetovno prvenstvo seveda še ni polegel. Napaka, ki si jo je privoščil direktor reprezentance standardnih in latinskoameriških plesov Branko Bohak, še vedno buri duhove. Objavljam "sporno" lestvico, na kateri je par Vučina & Jereb za štiri točke pred parom Hafner & Eržen in tako po pravilniku potuje na svetovno prvenstvo. A  po priznanju predsednika sekcije za standard in latin Hermana Tomažiča je Bohak res manipuliral z datumi in seštevkom točk, za kar je odgovornost preložil na Urško Marinko, zadolženo za seštevanje in odštevanje točk na Plesni zvezi Slovenije. Vsekakor pa rezultati govorijo črno na belem, kdo je koga premagal in kdaj. O razpletu dogajanja poročam v prihodnjih dneh.
Rating lestvica za mladince tik pred tekmo, ki je bila menda usodna za par Jan Hafner in Pina Eržen, ki pa sta vse tekme od letošnjega marca dalje dosegala slabše uvrstitve kot par Vučina&Jereb.

View Gallery 6 Photos