Svetovno v standardu. Kranjc & Ul devetinštirideseta. Doma pa škandal.

Svetovna prvaka v standardu med člani Dmitri Zarkov in Olga Kulikova iz Rusije.

V soboto se je odvijalo še zadnje svetovno prvenstvo v standardnih plesih v članski kategoriji, in sicer v Vilnusu v Litvi. Na spletni strani mednarodne plesne zveze WDSF smo lahko spremljali precej ažurne objave o dogajanju na parketu Siemens arene, ki je bila po zagotovilu organizatorjev litovskega para Aušrele in Virginijus Visockai razprodana ter menda naj bi plesalcem ploskalo okoli 5000 gledalcev. Kar je seveda več kot odlično.

Polna Siemens Arena.
Kaj natančno se je dogajalo, sem seveda kot vedno želela preveriti pri uradnih spremljevalcih naših parov, in tokrat je to bil Branko Bohak, tudi direktor naše reprezentance. Do zaključka članka nisem prejela niti nobenega odgovora niti komentarja. Naš edini par tega svetovnega prvenstva, kot sem že pisala, sta udeležbo zaradi poškodbe odpovedala Miha Vodičar in Nadija Bičkova, Tine Kranjc in Saša Ul sta pristala na devetinštiridesetem mestu in za pet mest izboljšala lanski rezultat. Njuno izjavo si preberite v rubriki Ritem izjav. Plesalo je 73 plesnih parov, zmagala pa sta druga z evropskega prvenstva Dmitri Zarkov in Olga Kulikova iz Rusije, ki sta premagala favorita in aktualna evropska prvaka ter lanska svetovna prvaka Simoneja Sagatorija in Annette Sudol iz Nemčije. V sodniški zasedbi nismo imeli slovenskega predstavnika.
Za koga navija Branko Bohak?
Ne vem, ali je molk Branka Bohaka povezan tudi s škandalom, ki ga je sprožil v teh dneh, saj je hote/nehote povzročil napačno nominacijo mladinskega para na svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih, ki se bo odvijalo 19. decembra v Rigi. Na prvenstvo po pravilih potujeta dva para, in sicer državni prvak, torej Uroš Lazič in Maruša Pinter, ter najboljši par po rating lestvici. Tu pa nastane težava, saj je bil to do datuma nominacije par Jan Hafner in Pina Eržen, ki pa je z lestvice čudežno padel na tretje mesto in se je na drugo povzpel Matic Vučina s soplesalko Žano Jereb. Kaj natančno se je zapletlo, seveda še preverjam, menda naj bi šlo zgolj za tehnično napako vnašanja rezultatov v excelov program.
Na svetovno v latinu za mladince potujeta zagotovo Uroš Lazič in Maruša Pinter.
V plesnih krogih pa kažejo kar na Branka Bohaka, ki menda želi, da na svetovno prvenstvo odideta oba para iz Društva plesni center Samba, ki ji predseduje Donald Keranovič, znan po precejšnjih očitkih privatiziranja kot mariborski mestni svetnik. Keranović seveda Bohaku lahko zlobira kakšno dobro ceno za najem dvorane za potrebe odprtega prvenstva Maribor Open, ki se bo odvijalo prihodnji vikend. Nekateri člani izvršnega odbora pa pravijo, da bodo Bohaka po hitrem postopku zamenjali, saj do te čisto tehnične napake, ki bi oškodovala par Hafner & Eržen, člana ŠRKD Diamant, torej varovanca Zorana Plohla in Tatjane Lahvinovič Galčun, ne bi smelo priti.
Je za Jana Hafnerja in Pino Eržen neodhod na svetovno prvenstvo načrtovana akcija ali res samo računalniška napaka?
Kaj se bo iz tega izcimilo, bo jasno v ponedeljek zjutraj, ko se bodo ob 7. uri zbrali člani izvršnega odbora sekcije za standard in latin, ki ji predseduje Herman Tomažič. O razpletu in komentarjih vpletenih bom seveda poročala.
Vse niti ima v rokah Herman Tomažič. Jih bo znal rešiti plesalcem v prid?
View Gallery 6 Photos