Svetovno v latinu. Naša para priplesala na rep drugega kola

Slovenska para v Moskvi (foto: osebni arhiv)

V soboto se je v Moskvi v Megasport areni odvijalo letošnje svetovno prvenstvo za člane v latinskoameriških plesih. Slovenski ples sta zastopala dva naša para, Akim Pekunov in Maša Kastelic ter njuna klubska kolega iz Feniksa Jure Bergant in Milana Chekanova.

Jure Bergant in Milana Chekanova

Jure in Milana sta tekmovanje končala z delitvijo 46. do 48. mesta in sta za naš portal povedala: "Z nastopom na svetovnem prvenstvu sva zadovoljna. Res je, da nama uradna prvenstva delajo dodatni pritisk, vendar je to stvar izkušenj, ki jih v tem trenutku prejemava. Uvrstitev sva pričakovala višjo, vendar naju to ne ustavi. Priprave na svetovno prvenstvo sva izpeljala po planu, kar nama veliko pomeni predvsem za nadaljnji način priprav na tekme. Zadnje dejanje pred svetovnim prvenstvom so bile mednarodne plesne priprave Ucamp v Plesnem centru Feniks, ki so nama dale še dodatno motivacijo za tekmo. Kako naprej? Preprosto, trening in trening in trening in še enkrat trening."

Akim Pekunov in Maša Kastelic

Lani sta Jure in Milana delila 44.45. mesto, prav tako na letošnji tekmi Akim in Maša, ki sta prvič v svoji karieri tekmovala v tej kategoriji. Njun komentar: "Za naju je bilo to prvo svetovno prvenstvo v članski konkurenci in z rezultatom sva zadovoljna. Organizacija celotnega prvenstva je bila na visoki ravni kot tudi sami pari. Svetovnega prvenstva se udeležita prva dva para iz vsake države in tako na plesišču plešeš res z vrhunskimi plesalci. Pripravljava pa se zdaj tudi na svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih U21 (pod enaindvajset let, op. u.) na Kitajskem, ki bo konec septembra."

Vitalii Zakharov in Zala Fuchs, letošnja državna prvaka v latinu, ki sta takoj po državnem prvenstvu nehala tekmovati. (Foto: Marko Mesec)

Lanska uvrstitev Vitaliija Zakharova in Zale Fuchs, ki ne plešeta več, je bila s sedemindvajsetim mestom očitno odlična.

V konkurenci 84 parov sta naslov svetovnega prvaka obranila Rusa Armen Tsaturyan in Svetlana Gudyno, tudi aktualna evropska prvaka. Lahko bi dejali, da smo imeli v sodniški ekipi slovensko predstavnico, in sicer Tatjano Lahvinovič Galčun, a Tatjana je sodniški izpit opravila v rodni Belorusiji.

View Gallery 4 Photos