Strastno in vroče. Lutkovno gledališče bo plesalo v ritmih flamenka

V soboto, 13. junija, se bosta ob 20. uri zvečer Krekov trg in Lutkovno gledališče Ljubljana obarvala s flamenkom. Na Veliki oder LGL-ja prihajajo učenci Plesno kulturnega društva CoraViento, plesalci in kitaristi, ki bodo prevetrili enega zadnjih pomladnih večerov.

Pri Plesno kulturnem društvu CoraViento v poletje 2015 vstopajo z novim začetkom. Njihovi učenci plesa flamenka in flamenko kitare bodo namreč tokrat v veliki večini prvič stali na odrskih deskah, saj bodo prvič nastopili v gledališču in tako ljubljanskemu občinstvu pokazali, česa so se naučili v zadnjem letu. Letna produkcija PKD CoraViento 2015 je sicer njihova druga končna produkcija, saj so prvo priredili po koncu prvega leta tečajev flamenka, in sicer junija 2014 na odprtem odru Taverne Koper. A tokrat gre zares, saj z nastopom razpirajo krila veliko večje zasedbe učencev kot lani. Sodelovalo bo čez trideset članov iz Ljubljane, Velenja, Mislinje ter italijanskih Briščikov iz občine Zgonik pri Trstu. Vsak z drugačno zgodbo, starostjo, težo, barvo in nivojem znanja, a vsi z veliko ljubeznijo do umetnosti flamenka. Priča boste lahko njihovemu veselju, smehu, žalosti, nostalgiji, igrivosti in ostalim čustvom, ki jih izvabi flamenko, zato vas nastop brez dvoma ne bo pustil hladnih. Poseben nasmeh na ustnice pa vam bodo pričarale deklice iz skupine flamenka za otroke do osem let.
PKD CoraViento se od letošnjega septembra lahko pohvali tudi s skupino učencev flamenko kitare pod vodstvom Nejca Paniča, enega vidnejših slovenskih flamenko kitaristov, ki je svoje šolanje zaključil na Akademiji za svetovno glasbo v Rotterdamu. Na koncu bo nastopila tudi učiteljska skupina, ki jo sestavljajo plesalke Manca Dolenc, Mihaela Wabra Kucler, Simona Šturm ter Urška Ivanuša. Na kitari in ‘cajónu’ jih bosta spremljala Izidor Erazem Grafenauer in Vasja Štukelj, s katerima tvorijo umetniško skupino CoraViento, ki je na slovenskih odrih že dobro poznana zaradi svojih plesno-gledaliških predstav, gostovanj na festivalih in sodelovanj na kulturnih ter dobrodelnih dogodkih.