Solze sreče in solze razočaranja v prvem dnevu državnih prvenstev, Državc 2019!

Akim Pekunov in Maša Kastelic iz PK Feniks sta članska zmagovalca kombinacije. (Foto: Marko Mesec)

V nedeljo, 23. junija, je štartal letošnji teden državnih prvenstev, ki se že nekaj let do zdaj imenuje Državc. Za kaj več od nekaj stavkov v današnjem dnevu nimam časa, ker pripravljam televizijsko reportažo, ki si jo boste lahko ogledali v nedeljo, 30. junija, ob 21.45 na TV3. Se pa potrudim in vam jutri (v torek, 25. 6.) napišem, kaj se je dogajalo na parketu športne dvorane Leona Štuklja v Novem mestu, kjer je prvenstvo organiziral Robi Grmek s svojim Plesnim studiom Novo mesto.

Pred tekmovanjem

V nedeljo je bilo kar nekaj presenečenj v končnih razpletih tekmovanja ter posledično joka sreče in joka razočaranja. Ampak tako pač v športu je. Daniela Škofic Novak je na mojem FB-profilu pod napovedjo državnega prvenstva replicirala Ivanu Jarnecu, ki se prvenstva z Ano Ekart ni udeležil iz razloga, da je vse vnaprej določeno: "Izjava tekmovalca je sporna in je odraz razmer ter razmišljanja nekaterih trenerjev in staršev. Jaz bi temu rekla slaba vzgoja. Tekmovalci naj bi se državnih prvenstev veselili in si šteli v čast, da se merijo z najboljšimi v državi za pravico zastopanja države na mednarodni sceni. Če se ima nekdo za vrhunskega športnika, si mora utirati pot do vrha na vsakem možnem koraku. Kdor je iz pravega testa in pravilno voden, ne bo kalkuliral, temveč vsako priložnost izkoristil, da se pokaže in dokaže! Tako sva vzgajala svoje varovance midva."

Mama Vida Šteinfelserja, ki je zmagal z Zaro Avsec v mladinski kategoriji, Jasmina Šteinfelser, pa je na družbeno omrežje zapisala: "Največja sreča je, ko svojega otroka vidiš nasmejanega in srečnega, ko je poplačan ves njegov trud … včeraj smo spet plesali … plesali na državnem prvenstvu v kombinaciji 10-ih plesov in si končno priplesali naslov DRŽAVNEGA PRVAKA 2019 v kombinaciji in sedaj ju v novembru čaka svetovno prvenstvu v Romuniji. Hvala vsem trenerjem in navijačem za navijanje in podporo … Vid in Zara … čestitamo."

Breda Košir in Miha Rednak sta zmagovalca v kategoriji para ples 1. (Foto: Marko Mesec)

Enkrat si na najvišji stopnički, drugič na malo nižji ali pa sploh ne. Več pa jutri, hitim v montažo!

View Gallery 4 Photos