Slovenski pari odpotovali na svetovno prvenstvo v Moldavijo

Jure Bergant in Ana Mesec sta lani zasedla delitev 35. do 37. mesta. (Foto: Marko Mesec)

Precejšna ekipa slovenskih parov in njihovih podpornikov ter spremljevalcev je danes odpotovala proti Moldaviji. V Kišinjevu se bo jutri, v soboto odvijalo svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih med starejšimi mladinci, kjer bosta naše barve zastopala Jure Bergant in Ana Mesec (PK Urška) kot naš prvi par in aktualna državna prvaka. Volodimir Nielienson in Naja Dolenc (PK Pingi) pa kot naš drugi par. Z njimi potuje kot uradni spremljevalec s strani Plesne zveze Slovenije trener Matej Krajcer. V Moldaviji bosta navijala tudi Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič Galčun, ki imata v ognju kar nekaj svojih parov. Med njimi tudi Najo in Volodimirja.

Volodimir Nielienson in Naja Dolenc. (Foto: Marko Mesec)
Naslednji dan, torej v nedeljo, se bodo na kišinjevski parket podali mladinci, ki bodo tekmovali v standardnih plesih. Državna prvaka in kot prvi par Uroš Lazič in Maruša Pinter (DPC Samba) ter kot drugi par  Domen Romih in Neli Čadej (PK Pingi).
Uroš Lazič in Maruša Pinter. (Foto: Marko Mesec)
Uradni spremljevalec je trener Aleksej Galčun. Bosta pa mladince spremljala tudi plesna trenerja Donald Keranovič in Natalija Banovič ter starši obeh parov. Po zagotovilu Urške Marinko iz pisarne Plesne zveze Slovenije gredo navijači v Moldavijo na lastne stroške.
Domen Romih in Neli Čadej. (Foto: Marko Mesec)
Urška mi je obljubila tudi informacijo o eventuelnih slovenskih sodnikih na obeh svetovnih prvenstvih, saj mednarodna plesna zveza WDSF sodniško sestavo skriva do dneva tekmovanja. Menda zaradi lobiranaja in vpliva na sodniške odločitve. Vsem našim parom želim najboljši plesni dan in najvišje uvrstitve. O rezultatih pa vas bom tudi obvestila.
P. S. In Urška sporoča, da v sodniški zasedbi ni slovenskega sodnika.

View Gallery 4 Photos