SalsaCongress za profije in začetnike. Prepustite se vročim plesnim ritmom

V Mariboru bo med 13. in 15. marcem potekal 10. mednarodni SalsaCongress, tridnevno plesno izobraževanje v salsi in nekaterih drugih plesih. Kulturno – športni projekt tudi letos organizira Plesna šola Rolly.

Letos bo udeležencem v treh dvoranah plesne šole na voljo 46 delavnic iz salse, na svoj račun pa bodo prišli tudi ljubitelji rumbe, bachate, kizombe, jazz baleta, show plesa, cha cha cha-ja, hip hopa in tanga. Plese bo poučevalo 16 priznanih učiteljev iz Južne Amerike in Evrope, tudi letos pa organizatorji pričakujejo več kot 200 plesalcev z vsega sveta. Delavnic se lahko udeležijo tako popolni začetniki kot profesionalni plesalci.
Ponovno se v Slovenijo vrača stalni gost in učitelj dosedanjih kongresov salse Kubanec Jose Agustin Garcia Trujillo. Udeleženci dogodka pa z navdušenjem pričakujejo tudi obisk Kubanca Israela Gutierreza, Kolumbijca Carlosa Alberta Martineza Perruche, Brazilke Asmeret, svetovne prvakinje v salsi leta 2013 Lejne Karić Lubarda in drugih. Od slovenskih plesalcev in vaditeljev na SalsaCongress prihajajo Ines Basle, ki bo poučevala trebušni ples, v soboto, 14. 3., pa bodo v Festivalni dvorani Lent pred skupine navdušencev skupinske vadbe stopili Manuela Pendl (aerobika), Naffa (zumba), Ekky man (hip hop) in Deborah Krempl Doplihar (zumba).
"S kubansko salso smo v Plesni šoli Rolly začeli pred petnajstimi leti, ko so nekateri naši plesalci navdušeni prinesli novico o tem atraktivnem karibskem plesu s potovanja čez lužo. Salsa je odtlej osvojila veliko Mariborčanov, danes jo pri nas pa tudi v drugih plesnih šolah pleše že več sto plesalcev. Salso se da zelo hitro naučiti, saj je osnovni korak enostaven, nato se počasi dodajajo figure, ki omogočajo zelo razgiban ples," je razložil Branko Padjan, direktor Plesne šole Rolly.
Posebnost SalsaCongressa je večerno dogajanje. Vsak dan po 21.00 se bodo namreč udeleženci lahko sprostili na zabavah z DJ-i v Festivalni dvorani Lent. V petek, 13. 3., in v soboto, 14. 3,. bosta na voljo dve plesišči, kjer se bodo plesalci lahko svobodno prepustili plesnim ritmom salse in sensuala. Dogodka bosta odprtega tipa. V nedeljo ob 19.00 pa bo v prostorih Plesne šole Rolly za vse udeležence poslovilna zabava.
… (Foto: Tadej Zupančič)
SalsaCongress se bo z delavnicami bachate, salsa mixa in salse ruede začel že 12. marca ob 17. uri v Tower Cafeju v Grazu, s čimer Plesna šola Rolly naznanja uvod v mariborski kongres in hkrati odlično prekomejno sodelovanje z ljubitelji karibskih ritmov.  V minulih letih je SalsaCongress potekal v Laškem, Rogaški Slatini, Podčetrtku ter v Mariboru.
Branko Padjan že dolga leta vztraja na salsa združevanju.
Prijave na info@rolly.si  ali news@salsacongress.info

View Gallery 8 Photos