Prihaja največji salsa festival v Sloveniji

Juan Matos in Amneris Martinez obljubljata vroče plesne korake.

Že kar na začetku leta ekipa Zavoda za kulturo plesa z Aleksandro Košir na čelu napoveduje največji salsa dogodek v Sloveniji. Magic salsa festival se bo odvijal od 16. do 18. januarja 2015 v eni od najlepših dvoran v Sloveniji, v dvorani hotela Union.

Aleksandra Košir napoveduje mega plesni dogodek. (Foto: Marija K. Orašanin)
Po zagotovilu organizatorja je to prvi festival salse v Sloveniji, ki ponuja plesni program z najboljšimi salsa inštruktorji na svetu. "Za organizacijo magičnega festivala smo se odločili, ker želimo dvigniti nivo znanja salse in ostalih karibskih plesov v Sloveniji in ker želimo širiti salsa kulturo in jo približati širši množici. K nam v goste prihaja eden in edini Frankie Martinez, ki velja za enega najbolj inovativnih in priznanih latinskih sodobnih plesalcev svoje generacije," pravi Aleksandra.
Frankie Martinez bo zvezda festivala.
Poleg res odličnega Frankiea prihaja na naša tla še francoski par Terry & Cecile, ki sta izjemna performerja in učitelja. Sta metodična, navdihujoča in polna muzikalnosti, pa kralj in kraljica pachange Juan Matos in Amneris Martinez, ki sta za mnoge plesna idola, saj s svojim stilom enostavno navdušujeta salsa sceno.
Za vas bodo plesali in vas učili Enah & Carolina …
Prišli bodo še: Mouaze & Ella, Kwenda Lima, Enah & Carolina, Carlo & Anja, Erkin & Selin in še mnogi …
… Kwenda …
… Terry & Cecil …
… Mouaze & Ella.
Festival je namenjen vsem, tako začetnikom kot tistim, ki salso plešejo že dlje časa. Delavnice bodo potekale v soboto, 17.1., in nedeljo, 18.1. 2015, med 11.00 in 18.30, zabave pa se bodo odvijale v petek, soboto in nedeljo v dvorani Union od 22.00 dalje. V soboto, 17.1.2015, pripravljajo pravi salsastičen spektakel, saj bo večina inštruktorjev nastopala v show programu, ki bo ob 00.00. Uvodna zabava bo potekala v četrtek, 15.1.2015, od 22.00 dalje v plesnem studiu Dancefloor, na Šmartinski 106. Prijave pa sprejemajo na www.magicsalsafestival.com

View Gallery 7 Photos