Plesni razpad. Marcel Vodenik zapustil Najo Dolenc. Mama prepovedala izjave

Marcel Vodenik in Naja Dolenc odplesala vsak po svoje.

Plesna sezona se je komaj dobro začela, a slovenski pari žal razpadajo kot po tekočem traku. Že pred časom sta si dala slovo Nino Kleindienst in Urška Bencak, pa Nejc Fir in Nika Štefanič. Kot strela z jasnega pa je pred nekaj dnevi odjeknila novica, da sta se razšla tudi Marcel Vodenik in Naja Dolenc. Par, ki je tekmoval v starejšemladinski kategoriji, je v zadnjih dveh letih izjemno napredoval. Letos sta na evropskem prvenstvu zasedla deveto mesto, na svetovnem pa enajsto. Par je imel začrtano tekmovalno pot, bil brez večjih finančnih težav, obkrožen s kopico trenerji od Branka in Alenke Bohak, preko Tjaše Vulič in Luce Bussoletija do Barbare Nagode Ambrož, se je zdaj dokončno razšel.

Marcel Vodenik je dober plesalec, zato si ga želijo mnoge. Na fotografiji z Giovanno Gabrielo Klarič.
Marcel je v svoji karieri enkrat že bučno odšel, in sicer od plesalke Giovanne Gabriele Klarič, o tem sem pisala v članku https://www.paradaplesa.si/?Id=na_spici&View=novica&novicaID=1280, tokrat bo bučanje najverjetneje še glasnejše. Seveda se postavi normalno vprašanje zakaj, in odgovore sem poskušala najti pri obeh plesalcih. Naja Dolenc in njen oče Robert sta bila ob klicu precej pretresena in za naš portal povedala, kaj se je v zadnjem tednu dni dogajalo na relaciji Vodenik-Dolenc:"Preprosto ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Prejšnjo soboto smo bili še na pikniku pri Vodenikovih doma in nihče ni nič omenjal kakršnokoli prekinitev sodelovanja oziroma plesanja. Nato pa je Marcel v torek poklical Najo in ji dejal, da ne bo več plesal, da preprosto njegova družina ne zmore finančnega bremena. Marcelova starša sem povabil na sestanek, da se dogovorimo, kako lahko rešimo finančni problem, saj sem bil pripravljen pri financah, kot že velikokrat do sedaj, pomagati. Vendar se nismo mogli nič dogovoriti. Marcel je vztrajal, da ne želi več plesati, da je to dokončno. Meni se je zdel precej spremenjen in nikoli ga še nisem videl takšnega. Morate vedeti, da ga dobro poznam, saj sem ga imela skoraj za svojega sina, saj je živel pri nas in večino svojih stvari ima še vedno v naši hiši. Plan dela je bil narejen za naprej, celo rezervirane karte in hoteli za tekmovanja v Bratislavi in Beogradu. Tudi za državno v kombinaciji, ki bo oktobra, smo že skoraj naročili obleke. Ne vem, zakaj niso Vodenikovi sporočili svojo namero pred mesecem dni, recimo takoj po svetovnem prvenstvu na Kitajskem, tako bi Naja lažje našla novega plesalca. Preprosto ne razumem, kaj se je zgodilo. Z Najo sta se odlično razumela, med njima ni bilo nobenega kreganja, ne privatno in ne na treningih."
Naja Dolenc in Michele Albigese. Skupaj nista dosegla pričakovanih uspehov.

Marcel Vodenik je prejel moje vprašanje na socialno omrežje FB, a žal nisem prejela nobenega odgovora, zato pa je bil klic k njegovi mami Marjeti bolj uspešen. Odločna gospa je takoj zabrusila, da ne dajejo komentarjev in da posegam v njihovo zasebnost, a se je kmalu omehčala in povedala v imenu svojega sina, ki je mladoleten in, citiram, "ima prepoved se pogovarjati!"Gre za zelo preprosto Marcelovo odločitev, da ne bo več plesal z Najo, on se je tako odločil. Razloga pa sta dva in za oba vedo tako Dolenčevi kot vsi njuni trenerji. Eden je finančne narave, drugi pa se tiče Naje in Marcela osebno. Z Najinimi starši smo se vse dogovorili. Vem, da jim ni najbolj po godu, ampak ta trenutek je Marcel končal kariero, ne vemo pa, kaj se bo zgodilo v bodoče."  Ni skrivnost v plesnih krogih, ki pravijo, da je Marcel preprosto v Najo zaljubljen, ona pa mu ljubezni ne vrača, zato se je odločil, da odide iz njenega življenja.
V plesnih krogih pa se govori, da Marcel preprosto ne more več plesati z Najo, ker je v njo zaljubljen do ušes, Naja pa mu ljubezni ne vrača.
Na vprašanje, ali bodo poklicali plesalko Anjo Pritekelj (trenutno nima plesalca), s katero so se, spomnimo, dogovarjali tik preden sta začela plesati z Najo, pa je uslužbenka splošnega kadrovskega sektorja Energetike iz Celja vehementno odgovorila."Nobene plesalke ne bomo klicali, ne slovenske in ne tuje. Za Marcela ni naredila Slovenija nič, samo starši in sponzorji."
Marcel in Naja pred nedavnim v družbi trenerjev Barbare Nagode Ambrož in Petra Townsenda.

Pa sem poklicala še Mirana Priteklja, očeta plesalcev Anje in Mateja, ki sta pred časom končala skupno plesanje in sta ravno v fazi, ko iščeta vsak svojega novega plesnega partnerja. "Nič še ni dogovorjeno. Vse je odvisno od Anje, ki išče plesalca. Oglašajo se razni in ima kar nekaj ponudb. Mi bomo počakali, da Vodenikovi pokličejo, saj so pred dvema letoma tudi oni klicali nas. Je pa zame presenetljiva odločitev, da sta Marcel in Naja nehala plesati. Vse skupaj postaja bogo in revno. Plesna zveza Slovenije pa težko pomaga pri teh zadevah."
Bo Anja Pritekelj nova soplesalka Marcela Vodenika?

Je pa Miran dodal, da bo verjetno on organiziral bližajoče se državno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov, saj je kandidaturo za organizacijo vrnil Marko Vodnik iz Kazine, ker menda nima dovolj sredstev za najem dvorane. A vsi, ki poznajo Mirana Priteklja, vedo, da prvenstva ne bo organiziral brez razloga, ki je lahko edino ta, da na njem tekmujeta ali Anja ali Matej. Če bo seveda sploh dovolj parov, saj se zna zgoditi, da bosta oktobra, ko je prvenstvo planirano, v članski kategoriji plesala samo Miha Vodičar in Nadija Bičkova, pa še to je vprašanje, saj se Nadija namerava poročiti in še letos zaključiti tekmovalno kariero. Mogoče pa do takrat tudi Naja najde novega plesnega partnerja, saj je njen trenerski tim že v polni akciji. Ni kaj, čaka nas pestra plesna jesen.

View Gallery 6 Photos