Plesalci Kjare Starič Wurst na odru Cankarja. Pridite in nas začutite.

Triptih v objektivu Aljoše Rebolja.

Plesalci Kjara’s Dance Project zagotovo niso imeli mirnega božično-novoletnega obdobja. Pred njimi je nova predstava, ki jo je umetniška vodja Kjara Starič Wurst poimenovala kar Triptih. Tudi zato, ker poleg nje koreografirata še dva kreatorja giba, in sicer Izraelec Lotem Regev in Slovenka Rosana Hribar. “Zelo sem ponosna, da imamo letos v predstavi Triptih poleg moje koreografije še dva gostujoča koreografa in plesalce iz tujine. To nam omogoča novo rast v umetniškem razvoju.”

Na vaji v Milanu …
Predstava je sicer nastajala dva meseca, deloma v Milanu, deloma v Ljubljani, in celotna ekipa se že zelo veseli premiere, ko bodo prvič stopili na oder. “To je naš četrti projekt, ponovna koprodukcija s Cankarjevim domom, in plesalci so se v štirih letih in mnogih predstavah razvili v profesionalne in zrele umetnike, z izjemno plesno močjo in prepoznavno ekspresivnostjo. Želim si, da bi naši publiki podarili predstavo, v kateri se bodo ponovno našli, in v kateri bodo prepoznali našo rast in napredek, ki je posledica trdega dela in vztrajanja v zelo težkih pogojih.”  Znano je namreč, da Kjara in plesalci nimajo nikakršnih finančnih sredstev, kljub temu, da že od ustanovitve dalje vztrajajo na izčiščeni viziji kaj naj počnejo plesalci po končanem šolanju.
… Kjara Starič Wurst se je lotila Triptiha z mednarodno zasedbo …
V predstavi plešejo: Liza Šimenc, Kaja Lin, Simona Kočar, Tajda Podobnik, Maja Sonc, Anja Moderndorfer, Jan Ravnik, Andrea Apadula, Eli Cohen, Anamaria Bagarič, Tina Benko, Neža Jamnikar, Aljoša Moderndorfer in koreografinja Kjara Starič Wurst. "Triptih, ki tokrat prvič združuje mednarodno zasedbo mladih plesalcev iz Slovenije in Italije, raziskuje motiv identitete. Za plesalce skozi ustvarjalni proces, za gledalce pa skozi ogled predstave, odpira zanimiv vpogled v tri različne plesne interpretacije skupnega vprašanja identitete. Kdo sem? Kaj je tisto, kar me res definira in kaj je tisto, česar se oklepam, ker mi je znano? Kaj se zgodi, če odstranim vse plasti? Kaj ostane?," razmišlja Kjara Starič.
… promocijske fotografije za predstavo Triptih. (foto: Aljoša Rebolj)
Za koreografski del predstave Kjare in Lotema je glasbo napisal priznani izraelski skladatelj Ran Bagno, za Rosanin del pa Branko Rozman. Kostumografija je delo že stalne kostumografinje ekipe KDP Almine Duraković, za  odrsko podobo pa je poskrbel Andrej Stražišar. Premiero si lahko ogledate v petek, 9. januarja, ob 20.00 na odru Linhartove dvorane Cankarjevega doma in na ponovitvi v soboto, 10. januarja, ob isti uri. "Želim si, da ljudje pridejo na predstavo in ob ogledu nekaj začutijo. Zdi se namreč, da ogromno ljudi hodi po svetu popolnoma odmaknjenih od svojih čustev in čustev drugih, in pomembno je, da jih prebudijo."
S svojim obiskom boste tudi pripomogli, da bo skupina lahko nadaljevala svoje delo. Oglejte si še napovednik predstave, ki vas bo prepričal, da se bo investicija v ogled predstave v finančnem žargonu zelo izplačala.

View Gallery 4 Photos