Ples poletja s tangom in salso ter stara glasba in novi flamenko z Urško

Ljubljanski grad je v letošnjem letu začel s prirejanjem tematskih plesnih večerov v grajskem okolju. Novost, ki so jo ljubitelji plesa prepoznali kot pozitivno, saj so lepo polnili grajske dvorane v dosedanjih petih plesnih večerih. Ostal je še Ples poletja, ki bo na sporedu v soboto, 15. junija 2013, ob 21. uri na Grajskem dvorišču. S plesnimi melodijami morja, sonca in romantičnih poletnih večerov bo sklenjen prvi del plesnih večerov na Ljubljanskem gradu. Obeta se dogodek za ljubitelje družabnega plesa, tanga, salse in swinga …, večer pa bodo popestrili tudi številni gosti. Grajsko dvorišče bo namenjeno standardnim in latinsko ameriškim plesom, Stanovska dvorana salsi, Palacij pa swingu. Obeta se plesni večer, ki bo plesalce popeljal v prihajajoče koledarsko poletje. V kolikor bo vreme slabo, se bo dogajanje preselilo v notranje dvorane.

Stara glasba in novi flamenko …
Nekaj dni pozneje, in sicer v torek, 18. junija 2013, ob 20. uri pa bo v dvorani Palacij na sporedu še glasbeno-plesna predstava "Stara glasba in novi flamenko", ki povezuje izvirne zgodovinske vzgibe flamenka v očarljivo glasbeno plesno pahljačo, stkano iz najlepših arabskih klasičnih petih poezij muwašahat, navdihnjenih srednjeveških motetov in španskih duhovnih napevov, živahnih renesančnih plesov in diferencij, otožnih šansonov in norčavih baročnih folij, strastne ljubezenske pesmi …
… s plesalko flamenka Urško Cento …
Vse to in še kakšno presenečenje je vključeno v temperamentno scensko zasnovano predstavo edinstvenega ljubljanskega in slovenskega ansambla za zgodnejšo glasbo Nova Schola Labacensis z nadarjeno plesalko novega vala flamenka pri nas, Urško Cento.
 

 

View Gallery 4 Photos