Parada plesa. Ekskluzivna reportaža z državnega prvenstva v standardnih plesih

Iliya Dobrev in Ana Mesec, članska državna prvaka (foto: Marko Mesec)

O državnem prvenstvu v standardnih plesih, ki se je odvijalo prejšnjo soboto v Ajdovščini, je za naš portal pisala Daniela Škofic Novak, jaz pa sem vam pripravila televizijsko reportažo z ajdovskega parketa.

S snemalcem Leom Vučemilovičem konstantno spremljava državna prvenstva, in ajdovsko je bilo tisto, ki za kamero ni bilo ravno prijazno. Pa iskreno prav tako ne za plesalce in plesalke. Športna dvorana je namreč dodobra ‘znucana’, črte na parketu pa tako bodejo v oči, da zaslepijo še tako lepe obleke plesalk.

Tian Abdakovič in Lina Kuduzovič sta državna prvaka med starejšimi mladinci.

V reportaži so spregovorili vsi državni prvaki, letos jih je kar devet v različnih starostnih kategorijah. Športni direktor sekcije za standard in latin pri Plesni zvezi Slovenije je bil vodja tekmovanja in je razložil, zakaj so bili sodniki skrivnost skoraj do začetka tekmovanja. Fredi Novak je ocenil prvenstvo, Martina Plohl pa ogorčeno povedala, da se ne strinja s sodniškimi odločitvami letošnjega državnega prvenstva v standardnih plesih.

Med pionirji sta zmagala Lan Bole in Zala Hauptman.

Gostila sem še Miho Vodičarja, Niko Bagon, Špelo Kralj in nekatere mlade plesalce, ki so povedali, kako so se lotili prve pomembne tekme v tem letu.

Fredi Novak bo v oddaji ocenil prvenstvo.

Vabljeni torej k ogledu danes zvečer ob 21.10 na TV3, kjer vas čaka premiera. V sredo, 13. februarja, ob 13.00 prva ponovitev in v soboto, 16. februarja, ob 12.00 druga.

Martina Plohl je bila nad sodniškimi odločitvami razočarana. (Foto: Marko Mesec)

Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

View Gallery 5 Photos