Odlično! Slovenski plesalci spet na samem vrhu

Prejšnji konec tedna se je v češkem mestu Usti nad Labem odvijalo svetovno prvenstvo v street dance showu in hkrati svetovni pokal v disco danceu. Tako se nadaljuje plesna sezona 2017, ko se slovenska plesna reprezentanca znova množično odpravlja na mednarodna tekmovanja. Vsi smo v pričakovanju novih odličij, saj so slovenski plesalci v prejšnjih letih posegali po najboljših mestih. Očitno upravičeno, saj so Slovenci v street dance showu že dokazali, da so najboljši. Poleg Slovencev so v omenjeni disciplini minuli vikend slavili tudi Slovaki in Čehi. Čeprav gre še vedno za relativno mlado plesno disciplino, se le-ta lepo razvija, saj je vsako leto več konkurence. Tokrat je tekmovalo 1997 plesalcev iz 16 držav. Slovenska sodnica Žužana Bartha je bila v družbi preostalih mednarodnih sodnikov, ki so krojili usodo plesalcev. Vodja reprezentance je bil Dejan Zečević, ki je skrbel, da je v slovenskemu taboru vse teklo, tako kot mora. Organizacija je potekala brez posebnosti, morda bi bil lahko le urnik prijazneje narejen, je bilo slišati med plesalci in trenerji. Imamo kar osem novih svetovnih prvakov, devet vice svetovnih prvakov in pet bronastih odličij. Tako je tudi Slovenija kot najuspešnejša država dobila posebno nagrado. Zato le poglejte na spletni strani Plesne zveze Slovenije, kdo so ti naši plesni junaki. Najboljši plesalki na svetu sta Nia Cirljenko Ciperšek iz Plesnega društva Libero med solo mladinkami in Nika Brložnik iz Plesnega kluba Idrija med solo članicami.

Med plesalci nam je naslov svetovnih prvakov za las ušel tako pri otrocih kot mladincih. So pa za ta naslov poskrbeli mladinski in članski pari. Najboljša na svetu sta Maša Skočaj in Žiga Farkaš iz Plesnega kluba Miki med mladinskimi pari ter Daša Kovačič in Ana Trček iz Plesnega kluba Idrija med članskimi pari.
V konkurenci malih skupin so blesteli mladinci, ki so si razdelili vsa tri prva mesta; naslov svetovih prvakov so si priplesali plesalci iz Plesnega kluba Bolero s koreografijo Forgotten toys.
Vse tri naslove svetovnih prvakov tako med otroki, mladinci kot člani imamo v disciplini formacij. Formacija On pasture iz Plesnega kluba Miki med otroki so svetovni prvaki.
Formacija Evolution of hiphop iz Plesnega kluba Bolero med mladinci so svetovni prvaki.
Formacija Aquarium iz Plesngae kluba Bolero med člani so svetovni prvaki in njihovi klubski kolegi so v tej isti disciplini svetovni podprvaki.
Na svetovnem pokalu v disco danceu je bila najboljša Slovenka Živa Horvat iz Plesnega kluba Zeko, ki si je priplesala drugo mesto v konkurenci med 101 plesalko. Tudi med pari sta bili Živa Horvat in Nives Meško iz Plesnega kluba Zeko na drugem mestu. Čestitke vsem plesalcem, trenerjem in koreografom.

View Gallery 9 Photos