Nova sezona, že 32. po vrsti, oddaje Parada plesa prinaša intervju z ravnateljem baletne šole Pirueta Luko Žiherjem in baletnima dvojčicama Manco in Klaro Strmčnik!

Klara Strmčnik, Luka Žiher in Manca Strmčnik, gosti prve oddaje v novi sezoni (foto: Lea Slapar)

Napovedujemo novo sezono oddaje Parada plesa in vabljeni na ogled danes ob 18.45 na TV3!

Z današnjo nedeljo vstopa Parada plesa v 32. sezono in v oddaji bo imel glavno besedo balet. Luka Žiher je ravnatelj Baletne šole Pirueta, sicer pa nekdanji plesalec v ljubljanskem baletu, ki je uspešno kariero zamenjal za poučevanje mladih talentov. Luka je poseben človek in prav ganjeni boste ob ‘predmetu’, ki nam ga je prinesel, in zaupal je, zakaj ravno rožni venec zaznamuje njegovo življenje.

Luka Žiher

Baletni dvojčici, Manca in Klara Strmčnik, mnogo stvari počneta skupaj in tudi za balet sta se združeno odločili pri petih letih. Končali sta mariborski konservatorij in baletne poti so zdaj odprte na stežaj. Tudi Manca in Klara sta prinesli nekaj osebnega na snemanje, in sicer polaroidni fotoaparat. Zakaj, pa seveda izveste v oddaji.

Klara in Manca Strmčnik (foto: Lea Slapar)

Vabljeni na ogled danes zvečer premierno ob 18.45 na TV3. Ponovitve pa še: sreda, 13. 9., ob 14.30, sobota, 16. 9., ob 11.30 in nedelja, 17. 9., ob 18.45! Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!