Nina Mavec Krenker. Ko moje koreografije zaživijo na odru, me ni!

Tudi leto 2014 bo leto obletnic. Začenja Plesni studio N Velenje z dvajsetico. (Foto: Ksenija Mikor)

Sodobna velenjska plesna scena praznuje, in sicer s plesno predstavo "Včasih pa me preprosto ni … Takrat me je pravzaprav največ", ki bo posvečena dvajseti obletnici Plesnega studia N Velenje. 

Vaje so v polnem teku …
Gonilna sila studia Nina Mavec Krenker ob predstavi razmišlja: "Naslov predstave sem si izposodila pri Milojki Komprej, literarni ustvarjalki, ki živi in ustvarja v Šaleški dolini. Njene zgodbe, pesmi, zbrane v knjigi Ljubezen gre z mano, že nekaj časa čakajo, da jih prevedem v ples. Blizu so mi prav tako kot njihova avtorica. Ravno s tem verzom pa se z lahkoto poistovetim, saj do potankosti opisuje moje plesno ustvarjanje. Ko moje koreografije zaživijo na odru, me ni, pa vendar sem. Vedno. V plesu."
Predstavo je z ekipo zasnovala kot izziv nekdanjim plesalcem, ki so v vseh letih delovanja Plesnega studia N prispevali svoj del k njegovi zgodovini. "V predstavi se ukvarjajo s tem, kaj imamo ljudje skupnega. Vsaka od plesalk je v predstavo vpletla svoje plesno znanje, ki ga je pridobila v Plesnem studiu N ali pa ga celo nadgradil az nadaljnjim šolanjem. Kar nekaj plesalk je namreč svojo plesno pot nadaljevalo tudi profesionalno in je ples danes njihov poklic. Predstava je preplet plesa odraslih ljudi, katerih poti so tekle skupaj, se razšle in se spet prepletle v tej predstavi. Tako, kot se poti prepletajo v vsakdanjem življenju, se poti različnih energij prepletajo, razhajajo, sekajo, tudi v predstavi. Predstava je dokaz, da gib in oder nista rezervirana samo za profesionalce in da je ples večen, brezmejen…," so zapisali v vabilu na predstavo.
Premiero si oglejte v soboto, 11. januarja, ob 19.00 v velenjskem kulturnem domu. Poleg koreografinje Nine Mavec Krenker, ki v predstavi tudi pleše, pa naštejmo še plesalce, ki se bodo zvrstili na odru: Tina Benko, Lucija Boruta, Polona Boruta, Barbara Bungič, Nina Grobelnik, Rosana Horvat, Vita Ivanek, Neža Jamnikar, Esmeralda Jukan, Katarina Kovačevič, Alja Kramar, Zoja Krenker, Maja Marič, Dragica Mavec, Tjaša Medved, Neža Mevc, Maja Padjen, Tanja Pavič, Nastja Podvratnik, Katja Ranzinger Čater, Špela Režek, Tjaša Rošer, Mateja Rožič, Lana Semečnik, Nataša Smirnov, Sara Stropnik, Maja Škorič, Mihaela Štiglic, Anja Štravs, Tanja Tajnik, Daša Tevž, Neja Tevž, Tanja Verboten.
Glasbo sta oblikovala Stane Špegel in Nicolas Jaar, luč Davorin Štorgelj, fotografije so delo Ksenije Mikor, programski list pa je oblikoval Sebastijan Kurmanšek – OPA Celica. Naj omenim, da v predstavi pleše tudi Ninina mama Dragica Mavec, ki velja za pionirko velenjskega sodobnega plesa, in Ninina hčerka Zoja Krenker, ki stopa po maminih stopinjah.
… Dragica Mavec velja za pionirko velenjskega sodobnega plesa in bo po dolgih letih pavziranja ponovno na odru.
View Gallery 6 Photos