Navdušujoča zmaga slovenske plesalke Janje Lesar v poljski različici šova Zvezde plešejo!

Damian Kordas in Janja Lesar s plesnim globusom (foto: FB)

Slovenska plesalka že dolgo časa živi v Varšavi in je že deseto sezono del šova Zvezde plešejo

Draga Janja, kakšna lepa novica je katapultirala na prejšnji petkov večer, ko si osvojila plesni globus poljske različice šova Zvezde plešejo. Kaj ti pomeni ta osvojitev kot plesalki, kot plesni pedagoginji, ki je kuharsko zvezdo Damiana Kordasa pripeljala do tega naslova?
Pride v življenju tak trenutek, ko se krog zapira, ko vse, kar delaš, nabira nek poseben smisel, ko vse pade na svoje mesto. Profesor doktor Krešimir Petrovič mi je zmeraj govoril, da je bolj kot cilj pomembna pot. Tega se držim od nekdaj in tudi zdaj je bilo tako. Moja pot z Damianom je bila prelepa, polna zdravih in čistih čustev, veliko smeha in plesa. Sem hvaležna za vsak trenutek, ki nama je bil dan v tem programu, za zelo poseben odnos do giba in energije, ki je tekla skozi najini telesi do gledalcev, ki so stali za nama vse te mesece v programu Dancing with the stars (DWTS). Zmagala sva z največjo prednostjo glasov v zgodovini DWTS, tako da je bila zmaga popolna in brezkompromisna. Kar težko je verjeti, da se je pri trimilijonskem občinstvu večina odločila in glasovala za naju.

Zakaj so ljudje navijali za vaju, kaj je ‘usodnega’ pomena, da sta bila všečna tako občinstvu kot seveda sodnikom?
Ljudje so se identificirali z nama. Uspelo nama je od samega začetka ustvariti par, ki skozi ples podaja resnico in sebe takega, kot je. Ko sem spoznala Damiana, je bil dovolj odprt in ozaveščen, pripravljen zaupati in iti z mano po poti tu in zdaj. Zame je to zelo pomembno. Redko imam tako priložnost. Nasmejan, brez pričakovanj, Damian s srcem na dlani, ki je podal čisti ples v vsak petek, je postal ljubljenec občinstva tega velikega in popularnega šova. Z veliko klaso in jakostjo je v vseh plesih …

Šov ima neverjetno popularnost na vseh koncih sveta in Poljska se pri tem nič ne razlikuje, kajne? Poljska različica je, kot vidim, tudi ena od najštevilčnejših in najdaljših, odkar šov obstaja. Letošnja sezona je bila 23. po vrsti, vse od leta 2005, v nekaterih letih kar vsako pomlad in jesen. Torej bi lahko sklepala, da ni pomanjkanja ne zvezd ne vas plesalcev?
Poljska je na zelo visokem mestu v tej družini Dancing with the stars in ljudje vsak petek sedejo v fotelje in gledajo svoje ljubljence na malih zaslonih. Morali so se seveda odpreti tudi na internetu, tako kot je moj Damian v koraku s časom. Producenti šova pa nam omogočajo brezhibne pogoje za ustvarjanje.

Kaj meniš, zakaj ljudje tako radi gledajo to plesno obliko športnega plesa?
Ljudje še vedno radi z veliko nostalgijo gledajo odnose med moškim in žensko. Hrepenijo po romantični ljubezni in resničnih čustvih. Menim, da je to edini program, ki prikaže v živo celo vrsto različnih čustev. Gledalci lahko vidijo največje zvezde take, kot so tudi zasebno. Gib ničesar ne skrije. Tako lahko doživijo velika presenečenja kot tudi razočaranja.

Janja je v šovu leta 2011 plesala z zvezdo Billguunom Ariunbataarjem. (Foto: Cezary Piwowarski/TVN)

Katero leto pa ti že sodeluješ?
Damian je bil moj deseti partner, štiri sezone pa sem bila glavna koreografinja.


Je bilo letos še kaj bolj posebnega, si se kaj drugače pripravljala, koreografirala …?
Cela edicija je bila zame kot magija. Koreografije je zame naredila neka višja sila (smeh), ki mi je omogočila ustvarjati v tišini in miru nekaj, kar je bilo popolno v danem trenutku.

Nam lahko predstaviš svojo zvezdo, saj mislim, da ga v Sloveniji ne poznamo, razen kakšni kuharji. Kdo je Damian Kordas?
Damian Kordas je najmlajši Master Chef v Evropi. Zmagal je tudi v oddaji Agent zvezde. Ples z zvezdami je njegov tretji takšen šov, v katerem je zmagal. Drugače pa je januarja diplomiral iz veterine. Njegova največja strast je kuhanje. Ko je bil star šest let, so mu postavili diagnozo diabetes tipa 1, tako da je z nama ves čas plesala tudi njegova inzulinska pumpica. Izdal je tri kuharske knjige. Ima svoj kanal na Youtubeu, kjer vodi različne kuharske formate: Damian Kordas smakuje tu predstavlja svoje avtorske recepte gostom iz sveta šov biznisa, Damian Kordas serwuje v tem šovu ga naključne osebe z ulice povabijo v svoj dom, kjer skupaj kuhajo. In pa Widelcem po mapie Damian obiskuje različne restavracije po vsej Poljski. Jasno, ima tudi svoj Instagram profil s 317. 000 sledilci.

S fantom Krisom Hulboyjem, zaradi katerega se je preselila v Varšavo.

Poljska je že dolgo tvoj dom, in v svojem arhivu vidim, da se ponavadi v decembrskem času midve tudi takole druživa. Prihajaš za praznike domov, se boš malo sproščala po dolgem snemanju? In kaj pripravljaš v novem letu?
Trenutno sem že v drugem televizijskem projektu in poskušam kar najbolje preživeti prihajajoči teden, potem pa bom naredila načrte za praznike. Upam, da se vidiva za božič.
Vedno v plesni akciji, draga Janja. Želim ti vse dobro in hvala za tvoj čas in energijo!