Na svetovnem prvenstvu v street dance showu prepričljivo najboljši Slovenci

Lana Mija Oblak in Zoja Zupan iz Plesnega društva Libero sta se razveselili tretjega mesta med pari.

Prvo mednarodno tekmovanje v organizaciji IDO (Mednarodna plesna organizacija) je prejšnji vikend potekalo na novi lokaciji v Italiji, v Olbii. Tako se bodo vsa tekmovanja od evropskih in svetovnih prvenstev zvrstila skozi celo jesen do zime oziroma do zadnjega večjega mednarodnega tekmovanja, ki tradicionalno poteka na Poljskem, v Mikolajkiju. Lahko bi zapisali – slab začetek, dober konec, kar pomeni, da si obetamo res dobro tekmo na Poljskem, kajti organizatorji v Italiji so svetovno prvenstvo v street dance showu s težavo pripeljali do konca.

Olbia v Italiji, kjer je potekalo svetovno prvenstvo v street dance showu.
Vodja slovenske reprezentance je bila Azra Selimanovič, ki je za naš portal povedala: "V slovenski reprezentanci ni bilo nobenih težav, bili so lepo povezani, vzdušje med reprezentanti je bilo prijetno, saj so nanizali cel kup odličij, tako da smo z izkupičkom vsi zadovoljni. Organizator tekmovanja se je trudil po najboljših močeh, ampak nepoznavanje pravilnika in potreb street dance show tekmovalcev ter nerazumevanje angleškega jezika je povzročilo kar nekaj težav. Upam, da tekmovanja v street dance showu ne bodo več organizirali, saj dvorana ni bila primerno opremljena za tovrstno tekmovanje, kar je povzročilo malce slabe volje." Slovenska sodnica Mimi Marčec Mirčeta je s preostalimi mednarodnimi sodniki krojila usodo 1398 plesalcem iz 12 držav, in najboljši so bili znova Slovenci. Konkurence v posameznih kategorijah ni bilo veliko, so se pa predvsem med seboj borile slovenske ekipe, in vrstni red glede na državno prvenstvo se je v določenih disciplinah kar preveč spremenil. Slovenci so postali 11-krat svetovni prvaki in prav tolikokrat tudi vice svetovni prvaki v street dance showu.
Mladinska formacija James Bond, svetovni prvaki iz Plesnega društva Libero
Svetovni prvak Ian Lampič iz Plesnega društve Libero
Poleg tega, da so plesalci tekmovali, so tudi uživali v soncu in morju na prečudoviti lokaciji, kakršnih si želimo vsi vpleteni v IDO.
Tudi plesalci članske male skupine Pharaons iz Športno-kulturnega društva klub Plesni val Celje so svetovni prvaki v street dance showu, ki se poslavljajo od tovrstnih tekmovanj: "Kljub manjšemu številu malih skupin je bila konkurenca kar močna. V finale nas je prišlo šest zelo močnih skupin, od tega tudi kar nekaj Slovencev, zato zmage nismo pričakovali. Zelo smo bili veseli razpleta, saj smo veliko vložili v točko, hkrati pa smo želeli naše zadnje skupinsko tekmovalno leto pod okvirom IDO zaključiti uspešno. Vodja slovenske reprezentance Azra Selimanovič je za nas odlično poskrbela in nas rešila tudi s prevozom iz tekmovanja, saj bi drugače bili primorani spati pred dvorano. Organizacija samega svetovnega prvenstva pa ni bila primerljiva s prejšnjimi, videlo se je, da so ga organizirali prvič, zato je bilo nekaj nevšečnosti, vendar se je na koncu vse dobro izteklo. Če povzamemo, je bilo za nas letošnje svetovno prvenstvo zelo dobro in se že veselimo, kaj vse nas čaka v prihodnosti," so komentirali tekmovanje in dosežen uspeh.
Svetovni prvaki Pharaons iz Športno-kulturnega društva Klub Plesni val Celje
Čestitke vsem plesalcem in trenerjem. Slovenska plesna karavana pa naj nadaljuje v takšne tempu zbiranja odličij, a bojim se, da ne bo šlo tako lahko, kot je bilo tokrat.

View Gallery 6 Photos