Trio adijo v Paradi plesa. Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek in Matjaž Farič.

Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek in Matjaž Farič po snemanju oddaje Parada plesa (foto: Matej Korošec)

V tem trenutku prav gotovo najbolj vroč moški plesni trio prihaja v oddajo Parada plesa. Koreograf, pedagog, plesalec, režiser in umetniški vodja festivala sodobnega plesa Front@ Matjaž Farič je pravkar praznoval 30. obletnico plesnega ustvarjanja s solo predstavo Rdeča – Sled, v kateri znova pleše sam. V pogovoru za našo oddajo pa je pogledal nazaj na vsa ta leta ustvarjanja in nekoliko tudi naprej, kaj ga še čaka.

Matjaž Farič sodi v špico slovenskega sodobnega plesa.
Dvojec Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek pa je prihajajoča mlada plesna generacija, za katero ima Matjaž Farič same superlative. Oba z bazo v urbanem hip-hopu nadaljujeta v tandemu samostojne predstave. Na glas bosta povedala, kako sta se našla, kaj ju druži, kakšne so bile izkušnje z nastopom v šovu Slovenija ima talent, kaj je prineslo dobrega in kaj ne tako dobrega. Fanta pa imata tudi atraktivno in aktivno FB-stran, kjer lahko spremljate vse o njunem plesnem dogajanju: https://m.facebook.com/alienexp/
Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek, dvojec, ki navdušuje.
Oddajo Parada plesa, ki še vedno ostaja edina oddaja o plesu na slovenskih televizijah, si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 22.00 na TV3 in v ponovitvah, v soboto, 1. oktobra, ob 11.30 in v torek, 4. oktobra, ob 10.00.
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Matej Korošec)
View Gallery 4 Photos